Stabæk scorer stort: 16 millioner inn etter Gift Orban-overgang til Lyon

0
119
Gift Orban

Etter å ha solgt Orban til Gent for nesten et år siden, har Stabæk mottatt en sum på rundt 16 millioner. Lyon aksepterte et bud på 12 millioner euro for den nigerianske spissen, som ble solgt fra Stabæk til Gent. Organ har nå signert en fireårskontrakt med Lyon, og imponerte i den belgiske toppdivisjonen i fjor med 15 ligamål på 16 kamper.

For nesten et år siden solgte Stabæk den nigerianske spissen Gift Orban til Gent for 3,3 millioner euro. – Pengene kom godt med, men det hindret ikke Bærums-klubben å rykke ned til OBOS-Ligaen.

Nå fortsetter Gift Orban å levere penger inn i klubbkassa til Stabæk. – Gent godtok et bud på fra den franske kriseklubben Lyon for 13 millioner euro.

Les: Barcelona i usikkerhet: Dest utelukker retur så lenge Xavi styrer skuta

Denne seongen har det gått fra vondt til verre siden de i september i fjor sparket den tidligerre franske landslagssjefen og manageren for PSG Laurent Blanc. Fabio Grosso hadde jobben i 73 dager før Lyon hentet inn Pierre Sage 30 november.

Sage har ønsker mer kraft fremover og har fått det med den gamle Stabæk spilleren Gift Orban. – Ved salget til Gent forhandlet Stabæk inn en videresalgsklausul på 15%. – De med kalkulator har kommet frem til at Stabæk får omkring 16.millioner i forsinket julegave.

Orban har signert en fireårskontrakt som går ut i juni 2028.

Nigerianeren tok den belgiske toppdivisjonen med storm etter overgangen i fjor. Han kom halvveis i den belgiske sesongen og endte med 15 ligamål på 16 kamper. Den imponerende halvsesongen gjorde ham attraktiv for mange europeiske klubber.

Denne sesongen har ikke vært like bra for 21-åringen, som står med 3 mål på 17 ligakamper.

Stabæk har gjort gode dealer de siste årene. Antonio Nusa, som i fjor fikk sin landslagsdebut, har blitt et brennhett overgangsobjekt i europeisk fotball den siste tiden. Der skal Stabæk også ha en omfattende videresalgsklausul.

Les også: Gir manageren sparken etter skuffende fjerdeplass

Ingen artikler å vise