Komplisert kvalifisering og skadeutfordringer for landslaget

0
122
Martin Ødegaard (foto: arsenal, twitter)

Norges håp mot EM står på spill med kompleks kvalifisering og stadeutfordringer. Landslaget, ledet av Ståle Solbakken, møter Færøyene og Skottland i avgjørende kamper for å sikre en teoretisk plass i mesterskapet til sommeren, mens skader truer sentrale spillere som Antonio Nusa og kaptein Martin Ødegaard.

Norge har ifølge de som har veldig store kalkulatorer en liten sjanse til å kvalifisere seg til EM i Tyskland til sommeren. Spania og Skottland er begge kvalifisert til EM fra Gruppe A. Vi kan gjennom et infløkt system som inkluderer Nations League fra i fjor kjempte om tre ledige plasser etter de som er kvalifisert direkte.

Selv landslagssjef Ståle Solbakken synes det er for komplisert til å sette seg inn i nå før alt er ferdig spillt.

Les: Real Madrid vurderer Bayern München-stjerneskudd som et alternativ

Torsdag 16. november skal Norge spille treningslandskamp hjemme mot Færøyene. Tre dager senere avsluttes EM-kvalifiseringen med bortekamp mot Skottland.

Vingtalentet Antonio Nusa, Osame Sahraoui og keeperen Ørjan Håskjold Nyland har alle meldt forfall. Inn kommer Aron Dønnum (Toulouse), Mohamed Elyounoussi (FC København) og Viljar Myhra (Strømsgodset).

– Vi visste at Ørjan var usikker da vi tok ut troppen, og nå viser det seg at han trenger mer tid før han er klar for spill, sier landslagstrener Ståle Solbakken til fotball.no om Sevilla-keeperen.

Kaptein for Norge og Arsenal Martin Ødegaard sliter fortsatt med en hofteskade han er tatt ut selv om det fortsatt er tvil om at han er klar til dyst. Arsenal manager Mikel Arteta hadde følgende å på en pressekonferanse tidligere i dag: «Han kjemper fortsatt mot klokka. Han gjør alt han kan. Det er en mulighet for at han spiller»

«Antonio sliter med den samme skaden han har hatt før og er dermed uaktuell for denne samlingen. Det samme er Osame som skadet seg på trening. Forfallene gjør at vi henter inn Viljar, som har stått bra for Strømsgodset den siste tiden» sier Solbakken.

Les mer: Misnøye og press øker rundt Erik ten Hag

Han forklarer uttaket av Dønnum slik:

Aron har fått mye spilletid og vist god form, mens Moi har hatt fin stigning i høst og prestert bra i Champions League. Hva gjelder Martin Ødegaard, så avventer vi situasjonen. Blir det slik at han må melde forfall, vil det ikke bli kalt inn erstatter for ham, da dette ble tatt høyde for i uttaket, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

Det har ligget i kortene at også Brugges Nusa måtte melde forfall.

Torsdag 16. november skal Norge spille treningslandskamp hjemme mot Færøyene. Tre dager senere avsluttes EM-kvalifiseringen med bortekamp mot Skottland. Norge har fortsatt en liten teoretisk sjanse til å kvalifisere seg til neste sommers sluttspill i Tyskland.

  • Keepere: Mathias Dyngeland, Viljar Myhra, Egil Selvik
  • Forsvarere: Stefan Strandberg, Kristoffer Ajer, Stian Gregersen, Marcus Holmgren Pedersen, David Wolfe, Fredrik Bjørkan, Leo Skiri Østigård
  • Midtbanespillere: Fredrik Aursnes, Patrick Berg, Sander Berge, Oscar Bobb, Aron Dønnum, Mohamed Elyounoussi, Ola Solbakken, Kristian Thorstvedt, Hugo Vetlesen, Martin Ødegaard
  • Angripere: Bård Finne, Erling Braut Haaland, Jørgen Strand Larsen, Alexander Sørloth

Ingen artikler å vise