Chelsea klar til å utløse utkjøpsklausul for Ousmane Diomande

0
87
Ousmane Diamande. (foto: sporting)

Chelsea har vist interesse for Sportings midtstopper Ousmane Diomande. Sporting krever at Chelsea utløser utkjøpsklausulen på 80 millioner euro for å sikre seg det talentfulle forsvaret. Overgangssummen kan gi FC Midtjylland en betydelig bonus på rundt 150 millioner kroner.

Selvskreven i startelleveren til storklubben Sporting Lisboa har 20-åringen Ousmane Diomande etablert seg som et av de virkelig store talentene i midtforsvaret. FC Midtjylland hentet den ivorianske spilleren til akademiet i 2020, men rakk aldri å gi Diomande debut på førstelaget. På utleie til den portugisiske andredivisjonsklubben Mafra ble supertalentet oppdaget av Sporting Lisboa, som ikke hadde tid til å vente. Utleieoppholdet ble avsluttet, overgang til Sporting ble gjennomført i januar 2022.

Overgangssummen var på under ti millioner euro, men den danske superligaklubben forhandlet seg til del av salgssummen ved videresalg. Nå ser det ut som en gigantsum kan tikke inn på konto i Midtjylland allerede i 2024.

LES: Barcelona sikter på Marco Verratti som midtbaneforsterkning

Ifølge Evening Standard har Chelsea kontaktet Sporting for en potensiell signering av Diomande. Den portugisiske klubben har ifølge den engelske avisen gitt klar beskjed: londonklubben kan kjøpe midtstopperen hvis de betaler utkjøpsklausulen på 80 millioner euro.

Todd Boehly og gjengen har tidligere vist de ikke lar seg skremme av store summer, er Diomande prioritert, ligger en overgang ikke langt unna.

Med salgssum på 80 millioner euro, betyr det at FC Midtjylland kan innkassere en ekstra bonus på rundt 150 millioner kroner – for spilleren som aldri fikk debut på seniorlaget til klubben.

LES OGSÅ: Møter Manchester-duo i Champions League åttedelsfinale

Ingen artikler å vise