Bayern München bryter overgangsrekord

0
378
Irankunda klokkes inn til over 37 km/t.

Lynet McQueen skaffet seg mantraet «Jeg er fart». Bayern Münchens speidere har den senere tiden fulgt en tenåring Down Under som ikke trenger dette mantraet – han er fart. Da var det ikke overraskende at tyskerne var villig til å bryte overgangsrekorden for den australske ligaen.

Den australske ligaen har levd sitt eget liv for oss i Europa. Det har kommet noen slengere av gode spillere til de største ligaene, Usain Bolt prøvde seg der nede, tidligere stjerner som Nani har valgt et opphold i Australia som del av karrieren. De siste månedene er det ingen på balløya som undervurderer australiere når det kommer til fotball.

LES: Villig til å sykle til Paris for å hente Kylian Mbappé

Ange Postecoglou spilte selv for South Melbourne før han hoppet av og startet som trener. Ulike australske klubber, så japansk liga, før australieren ble hentet til Celtic. Her avsluttet han forrige sesong med The Treble, som Tottenham-manager har Postecoglou blitt kåret til månedens manager tre ganger på rad.

Bayern München har nå gjort det de beskriver som et australsk varp. Tirsdag signerte bundesligagiganten med 17-åringen Nestory Irankunda, overgangen skjer etter at han runder 18 i sommer.

-Vi har hatt Nestory på radaren vår i en tid og er glade for å nådd enighet med ham og Adelaide United om overgang til München neste sommer. Nestory er en ekstremt hurtig ving med gode dribleferdigheter, avslutninger og en masse power. Vi er overbeviste om hans potensiale, og at han vil ta det neste steget hos oss, sier akademisjef Jochen Sauer til klubbens hjemmeside.

Vingen står notert med 9 scoringer på 39 førstelagskamper hos Adelaide, på det australske U17-landslaget har det blitt imponerende 11 scoringer på 7 kamper.

ENGELSKE KLUBBER: Jürgen Klopp er på tredjeplass på listen over de managerene som har sittet lengst i engelsk fotball

Når akdemisjefen beskriver Nestorys fart som ekstrem, overdrives det ikke. Forrige måned ble 17-åringen klokket inn til topfart på ville 37,02 km/t i kampen mot Central Coast Mariners. Til sammenligning var det i Premier League forrige sesong bare Kyle Walker som passerte toppfart på 37 km/t (37,31 km/t).

Bayern München måtte ut med det som tilsvarer rundt 40 millioner kroner, småtterier for den tyske klubben, men likevel ny overgangsrekord i Australia. Den forrige ble satt med salget av Marco Tilio til Celtic for rundt halvparten.

TYSK FOTBALL: Har ikke gitt opp signering av verdens 3. beste spiller

Ingen artikler å vise