Arsenals Kontroversielle Havertz-Kjøp: Burde Pengene Gått til Ivan Toney?

0
106
Kai Havertz

Arsenals kontroversielle signering av Kai Havertz for 65 millioner pund vekker debatt blant fans og eksperter, med mange som mener at pengene heller burde vært brukt på å styrke laget med en målsnik som Ivan Toney. Havertz’ prestationer har vært langt under forventningene, og nå stilles spørsmål ved klubbens overgangspolitikk.

Arsenals kjøp på 65 millioner pund av Kai Havertz blir beskrevet som en «tabbe» og kunne med fordel blitt brukt for å signere en spiss som Ivan Toney – en posisjon troppen trenger mer enn en angripende midtbanespiller.

Havertz kom til Gunners fra Chelsea i juli. Etter å ha imponert i pre-season har han bare mønstret ett mål og en assist på 16 kamper. – Tyskeren var heldig som ikke ble utvist for en farlig takling på Dan Burn da Arsenal ble slått 1-0 av Newcastle på lørdag, og har fått heftig kritikk siden.

Les: Spekulasjoner rundt mulig retur for Ole Gunnar Solskjær

«De 65 millioner pundene [Arsenal] brukte på Kai Havertz, en spiller de ikke trengte (som de har Emile Smith Rowe), kunne ha blitt satt til de £100 millioner Brentford vil ha for Ivan Toney, en avslutter [de trenger] «, tvitret Times Sports sjeffotballskribent Henry Winter.

Det var mer kontrovers i kampen, med ballen som tilsynelatende gikk ut av spill før Joe Willock krysset for Joelinton, som kanskje eller kanskje ikke har felt Gabriel før han headet ned for Anthony Gordon for å score kampens eneste mål.

Les mer: John Terry innser at han kanskje ikke blir Chelsea-manager og satser på akademiet

Men kanskje like urovekkende som resultatet, og hvordan det kom til, vil ha vært Havertz sin innvirkning, eller mangel på sådan, i det spillet og faktisk gjennom denne sesongen.

Smith Rowe er, i likhet med Havertz, en venstrebeint offensiv midtbanespiller, men i motsetning til tyskeren har han tidligere vist seg å være svært produktiv, og bidratt med 10 mål og to assists for to korte sesonger siden.

Han er tippet ut i og med at Arsenal ønsker også å skaffe penger til en nr. 9 som Brentford stjerne ivan Toney eller Napolis Victor Osimhen.

Toney er for øyeblikket utestengt frem til januar 2024 etter å ha blitt funnet skyldig i bettintforseelser. Arsenal vil møte konkurranse halve Premier League.

Ingen artikler å vise