Vincent Kompany ledet Burnley tilbake til Premier League

0
233

Vi er helt enig med Manchester City manager Pep Guardiola at Vincent Kompany som i over 10 år var en av de himmelblå aller vikgste spillere også på grunn av sine lederegenskaper kommer til å bli en legendarisk manager.

I går Burnley under ledelse av Vincent Kompany sikret de opprykk til Premier League da de slo Middlesbrough 2-1 på bortebane. Den belgiske manageren sørget for det i sin første sesong for klubben.

Kommer til å bli en av de store! – Pep Guardiola: «En dag kommer Kompany tilbake og leder Manchester City med suksess»

Da Vincent Kompany forlot Manchester City sommeren 2019 dro han hjem til RSC Anderlecht, hans ungdomsklubb som hadde enorme sportslige og økonimiske. – 36 åringen brukte egne millioner og kunnskap etter å ha ledet lag som kaptein i mange år til å redde både det økonomiske og sportslige før han før sesongen reiste tilbake til England og fikk fart på Burnley.

Drømmen om opprykk fikk bein å stå på allerede etter 12 minutter. – Josh Brownhill mottok ballen utenfor feltet og sparket ballen hardt frem. Her var en våken Ashley Barnes rask og fikk en fot på, som strøk i nettet til stor jubel fra de tilreisende fansenene.

Les: Manchester United selger Victor Nilsson Lindelöf

Burnley var farligst etter det, og de burde også tatt ledelsen etter en knapp halvtimes spill.

I andre omgang kom imidlertid Middlesbrough brølende ut. – De ble belønnet etter bare et minutt på banen da de ble tildelt en straffe som Chuba Akpom scoret sikkert. Det var også spissens 26. mål i Championship denne sesongen.

Til tross for den intense starten på andre omgang fra hjemmelaget, fikk Burnley nok en gang ballen i nettet med under en halvtime igjen av kampen.

Les: «Jeg vil ikke tilbake til Paris Saint-Germain»

Nathan Tellas kom gjennom på høyre flanke og så fant han forsvarsspiller Connor Roberts som hadde krøpet seg frem og med en kynisk innside sendt laget og fansen i ekstase.

Middlesbrough var nær ved å ødelegge festen i de sistesekundene, men Akpom bommet på headingen.

Mer skjedde ikke i kampen, og dermed kunne Burnley bryte ut i jubel.