Vil spille i Champions League med Brighton

0
305
Moises Caicedo

Det som har virket som en umulighet er nå ikke like umulig. Brighton har de siste årene blitt gradvis sterkere og denne sesongen, til tross for at de mistet manager Graham Potter til Chelsea klart å holde seg godt oppe på Premier League tabellen.

Pr nå, med tre kamper mindre spilt enn Tottenham på fjerdeplass ligger de på 8.plass med 38.poeng, syv poeng fra Champions League kvalifisering.

Les: Arsenal henter frem et nytt tilbud til matchvinneren

Moises Caicedo er er svært opptatt av å spille Champions League-fotball på et tidspunkt i karrieren. – De aller fleste har regnet med at midtbanespilleren ville dra videre og legge ingen store penger på AMEX Stadium for å oppfylle drømmen, men han er istedenfor opptatt av å hjelpe Brighton opp til topp fire. – Han bekrefter dette med å skrive under på en ny langtidskontrakt med Seagulls.

Avtalen som løper frem til 2027 kom litt ut av det blå. Bare fire uker tidligere hadde Caicedos agent lagt ut en uttalelse på spillerens Instagram-konto der han ba om en overføring til Arsenal for å bli sanksjonert i kjølvannet av et bud på 70 millioner pund fra Gunners. – Brighton var imidlertid ikke interessert i å selge og ba Caicedo ta seg fri til vinterens overgangsvindu stengte.

Caicedo har siden blitt integrert tilbake i førstelagstroppen av Roberto De Zerbi. Det har ikke vært noen merkbar nedgang i prestasjonsnivåer fra midtbanespilleren siden han ble nektet overgang til Arsenal. Om noe har Caicedo har vært enda bedre enn han var før hele januar-dramaet.

LES: Trengte ikke hele uken for å bestemme seg om skjebnen til David Moyes

Brightons 4-0 seier over West Ham i helgen var et strålende eksempel. Caicedo viste for alvor sine kvaliteter og avkledde fullstendig West Ham kaptein Declan Rice. som gjorde Hammers-kapteinen anonym. Det var uten tvil Caicedos beste 90 minutter av sesongen, en mesterklasse i hvordan du ikke bare kvele en motstanders farligste spiller, men også kan bidra til å bygge angrep for ditt eget lag. Vi skjønner godt hvorfor eier Tony Bloom avfeide £70 millioner uten å tenke på det.

Bloom har garantert enda større tilbud som Caicedo kan vurdere om sommeren, uavhengig av at blekket knapt er tørt på ecuadorianerens nye kontrakt. Å beholde Caicedo og slike som Alexis Mac Allister og Kaoru Mitoma vil være lettere hvis Albion kan tilby europeisk fotball i 2023/24. Caicedo tror det er noe denne Brighton-troppen kan oppnå – og ikke bare via Conference-League eller Europa League.

Etter seieren over West Ham sa Caicedo til The Argus: «Vi prøver å komme inn i Champions League. Det er drømmen til hele laget, å komme til det høyeste punktet og bringe lykke til fansen, som alltid er det. støtter oss.

«Det vil være veldig vanskelig, men vi er veldig overbevist om at vi kan gjøre alt sammen, akkurat som vi er nå. Fortsett med det til slutten, og vi er sikre på at vi vil gjøre det.»

Brighton har bevist at de kan slå alle lag på en god dag Den største barrieren mellom Albion og de fire beste ser ut til å være overbelastning av armaturene. Tretthet og en eller to skader eller suspensjoner ville få De Zerbi til å stole på enormt talentfulle, men uprøvde ungdommer som Facundo Buonanotte, Julio Enciso og Jeremy Sarmiento i slutten av sesongen.

Når det gjelder den nye kontrakten, sa Caicedo: «Jeg er fokusert her på klubben som åpnet dørene. Jeg er veldig glad for å være her og virkelig fornøyd. Det var ikke en vanskelig avgjørelse. Hvis det hadde vært en vanskelig avgjørelse, Jeg ville ikke ha skrevet under. Jeg er fornøyd med alt i klubben – med kollegene mine, alt og det er derfor jeg signerte nå.

Han vil bli enda mer fornøyd hvis neste steg i Brightons oppgang er onsdagskvelder mot Real Madrid og Bayern München neste sesong.

Ingen artikler å vise