Trekker seg som Vitesse-trener etter utfordrende sesongstart

0
109
Cocu takker for seg. (foto: vitesse, twitter)

Philip Cocu, tidligere Barcelona- og PSV-spiller, har kunngjort sin avgang som hovedtrener for Vitesse etter en tøff start på sesongen. Etter en kort periode som Derby-manager og en tidligere stint hos Fenerbahce, forlater Cocu Eredivisie-klubben etter ett år, hvor laget ligger i bunn på tabellen med 8 poeng på 12 kamper. Cocu informerte spillerne og klubbens tekniske direktør om avgjørelsen etter 1-3 tapet mot Heerenveen.

Som spiller var Philiip Cocu en skikkelig fotballpotet. I løpet av sine 292 kamper for Barcelona og 254 kamper i PSV-drakta, spilte den nederlandske landslagsspilleren i alt som var av posisjoner bortsett fra keeper. Som trener har Cocu hatt det tøffere med å finne «sin plass».

Da Frank Lampard ble overbevist om at han var den langsiktige løsningen på Stamford Bridge i 2019 og forlot jobben som suksesstrener for Derby, kom Cocu inn som erstatter hos Championship-klubben. Nederlenderen introduserte «cocuball», som etter under 1,5 sesonger viste seg å ikke holde mål i nest øverste divisjon på balløya.

LES: Pochettino advarer mot å skylde på VAR etter Tottenham-tap mot Chelsea

Da hadde Cocu tidligere kommet fra et fire-måneders opphold som hovedtrener for Fenerbahce.

Nederlenderen var ute av fotballsirkuset etter han ble sparket hos Derby i 2020, for så å returnere til hjemlandet som Vitesse-trener i 2022.

Martin Ødegaard har gode minner fra klubben på utleie fra Real Madrid, Cocu forlater Eredivise-klubben etter ett år i trenerstolen og klubben som «bunnpropp» på tabellen med 8 poeng på 12 kamper. Denne gangen venter ikke Cocu på å få sparken.

-Etter kampen mot Heerenveen (1-3 tap) informerte Cocu spillerne og meg at han sier opp, sier teknisk direktør hos Vitesse til klubbens hjemmeside.

LES MER: Arsenals Kontroversielle Havertz-Kjøp: Burde Pengene Gått til Ivan Toney?

Ingen artikler å vise