Ser potensiale i Højlund og anbefaler Lewandowski som mentor

0
172
Skjønner nok at Højlund trenger en mentor..(foto: ratcliffe, x)

Louis Saha mener at Højlund trenger en erfaren mentor for å utvikle seg som Manchester Uniteds toppscorer. Saha anbefaler at Robert Lewandowski, som er ryktet å være tilgjengelig fra Barcelona til sommeren. Med to Premier League-mål, mener Saha at Højlund ville ha nytte av å lære fra en spisslegende som Lewandowski for å takle kravene i verdens tøffeste liga.

Da Rasmus Højlund fortsatt ikke hadde scoret i Premier League, uttalte Alan Shearer han syntes litt synd på 20-åringen. Dansken har potensiale, men skulle aldri få ansvaret som førstevalgs spiss i verdens tøffeste liga. Den engelske spisslegenden mente Højlund måtte først få lære under en erfaren spiss. En tidligere United-spiss mener akkurat det samme som Shearer. Nå har 20-åringen to scoringer i Premier League, men i sommer blir en av siste tiårs beste spisser i verden tilgjengelig. Dette er spissen som kan gi Højlund den nødvendige opplæringen for å vokse seg inn i rollen som Man Uniteds store matchvinner.

Shearer mente Harry Kane hadde vært perfekt for United, men hadde neppe satt tommel ned for en Robert Lewandowski i United-drakt. Louis Saha spilte for Manchester United 2004-08 og har erfart verdien med å spille med legender.

LES: Rashford overgår Solskjær: Milepæl hos Manchester Uniteds

-Det er den rette klubben for ham [Højlund], men det er urettferdig å gi ham ansvaret for nummer ni posisjon alene uten en erfaren spiller rundt seg. Du kan ha talentfulle kantspillere eller offensive midtbanespillere, men å være spiss er en annen mentalitet. Du trenger noen som viser at du løper i boksen, og jeg tror ikke han kan se dem, Premier League er en tøff liga for slike ting. Jeg spilte med [Ruud] Van Nistelrooy og [Ole Gunnar] Solskjær. Jeg hadde sjansen til å se på disse legendene og lære mine løp og ferdigheter fra dem, sier Saha ifølge Goal.

Så hvorfor er det aktuelt med Lewandowski, godt etablert hos Barcelona?

Den siste måneden har det kommet meldinger fra spansk media at Barcelona har tatt avgjørelsen om å selge Lewandowski i sommer. 35-åringen viste i sin første sesong i La Liga at han glimrende taklet omstilling fra Bundesliga, for oss hadde 1-2 sesonger med Lewandowski i tospann med læregutt Højlund vært en god investering.

LES OGSÅ: Ny Manchester United-eier har planer om å fornye treningsanlegg etter kritikk

Vi har sendt anbefalingen til Sir Jim.

Ingen artikler å vise