Klinsmann gyver løs på ny landslagsjobb

0
519
Klinsmann tenker.

Det har aldri vært stille rundt Jürgen Klinsmann. Den tyske landslagsspilleren var et konstant uromoment i motstandernes felt, brukte alle triks i boka for å irritere forsvarsspillerne og var tidlig ute med en skikkelig målfeiring. Etter karriereslutt har det blitt trenerjobber, der den største suksessen har kommet med landslag. Nå er 58-åringen igjen på vei inn i oppkjøring mot et nytt mesterskap.

Den tyske fotballegenden er fortsatt en «big deal». Han har vunnet både VM og EM, spilt for storklubber som Tottenham, Inter Milan, Monaco og Bayern München. Klinsmann ledet Tyskland til VM bronse på hjemmebane i 2006 som landslagssjef «kronen på verket» skulle bli jobben som trener for Bayern München. Dette fungerte som kjent ikke, etter bare én sesong var dette arbeidsforholdet over.

LES: Football-Insider: United har tatt avgjørelsen om Weghorst

I 2011, etter to års pause, fikk han jobben som som landslagssjef for USA. Her oppnådde tyskeren etter hvert suksess. Hos Hertha Berlin ble det derimot et kortvarig opphold. Klinsmann gikk først inn i styret til klubben, kastet seg inn som trener da det var full sportslig krise. Ti uker senere meldte Klinsmann på Facebook at han trakk seg, noe som endte med at han også måtte trekke seg fra styrejobben.

LES: Chelsea kan ha kjøpt seg en ny hodepine

Etter VM-sluttspillet har det blitt flere ledige trenerjobber på landslag rundt om i verden, ifølge Sports Chosun er Klinsmann nå toppkandidat til å ta over jobben etter Paulo Bento som trener for Son Heung-Ming og Sør-Korea.

I VM i Qatar viste Sør-Korea igjen at de er en nasjon å regne med når det spilles gruppespill i verdens største turnering. Uruguay og Ghana ble sendt hjem etter tre kamper i Gruppe H, Portugal og Sør-Korea tok billettene til åttendelsfinalen i denne gruppa. Portugal fikk seg i tillegg en skikkelig skrell med 2-1 tapet mot Heung-Min Son og gjengen. Mesterskapet ende for sør-koreanerne med 4-1 tap mot Brasil, frem mot neste mesterskap er det nå ryddet vei for å hente inn en tysk fotballegende.

Ifølge mediet er partene enige i forhandlingene om både lønn og trenerstab, nå gjenstår spørsmålet om Klinsmann er villig til å bo i Sør-Korea de neste årene frem mot VM 2026. Vi tipper partene kommer frem til et kompromiss.

LES OGSÅ: Queens Park Rangers henter inn klubbens tidligere rockestjerne som ny manager

Ingen artikler å vise