Ikke rart Martinez er nøkkelspiller på et United-lag som vinner titler

0
300
You shall not pass! (foto: united, twitter)

Der satt den! Manchester United hentet hjem sitt første trofé på seks lange år. Etter kampen var det mentaliteten til en argentinsk verdensmester Erik Ten Hag trakk frem som avgjørende for suksessen på Wembley: «Du har bruk for den personligheten og karakteren (til Martinez) på laget for å vinne».

Han er noe for seg selv, den argentinske terrieren. Da Erik Ten Hag insisterte på å ha med seg 1,75 meter lave Lisandro Martinez til å fikse midtstopper-utfordringen hos Man United i verdens tøffeste liga, var det flere som ristet på hodet. Den argentinske verdensmesteren har så til de grader vist han har det som skal til for å lukke kjeften på kritikerne.

LES: Phil Neville bekrefter det jobbes for signering av to av de største

Med 34 kamper i United-drakta har 25-åringen blitt en av byggesteinene til Ten Hag i forsvaret, ingen prater lenger om den manglende høyden til den argentinske terrieren.

Vi så det i VM-sluttspillet, vi ser det hver uke på kamparenaen rundt om i de største ligaene i Europa. De argentinske spillerne har noe helt spesielt som nå får toppklubbene til å åpne den store lommeboka for å sikre seg en argentiner i troppen.

Martinez gir oss en innføring i oppveksten sin i Argentina.

-Det er virkelig, virkelig vanskelig å holde igjen følelsene. Noen ganger har jeg lyst til å «slå i hjel», men man skal også ha kontroll. Jeg tror det er kulturen vår fra Argentina – vi er lidenskapelige, begynner Martinez til The Telegraph.

Men lidenskap og emosjoner er ikke det eneste som gir argentinerne en helt spesiell energi på kamparenaen.

-Fotball er alt for oss, det er derfor vi alltid gir alt av oss selv. Jeg kan huske da jeg var veldig ung, rundt 4 eller 5 år.. Jeg begynte å gråte når jeg tapte. Så det er noe vi har i blodet og i hjertet, kommer det fra Uniteds argentiner.

LES OGSÅ: Ronaldos exit var perfekt timet for Manchester United

Passion, gir alltid alt av seg selv, hater å tape, har det i blodet, har det i hjertet. Høres ut som en spiller Sir Alex Ferguson også hadde valgt til sin Man United-tropp.

Ingen artikler å vise