Fra nedrykk til historisk suksess i Champions League

0
251
Har det goy på jobb. (foto: leicester, twitter)

Nedrykk fra Premier League kan være en brutal påminnelse om virkeligheten for fotballklubber som har smakt suksess på øverste nivå. Leicester City har imidlertid reist seg fra en vanskelig sesong i Championship og blomstrer nå med en historisk seiersrekke som gir supporterne håp om en retur til Premier League.

Okay, ingen tar nedrykk fra øverste divisjon som belønning, men vi har tidligere sett klubber som henger i fingertuppene for å hindre nedrykk til Championship og tap av den økonomiske Premier League-kaken som deles ut hver sesong. For supporterne er det likevell surt å gå inn i en sesong med håp, men med den ukentlige bekreftelsen på at nivået ikke holdes. Leicester-supporterne har allerede etter 12 kamper i nest øverste divisjon fått tilbake gleden med fotball.

Forrige sesong var horribel for klubben som 2021/22-sesongen snuste på billett til spill i Europa, Brendan Rodgers hadde gitt sitt som trener. Enzo Maresca har denne sesongen startet oppbygning for en ny epoke med Premier League-spill for klubben som tok den historiske serietittelen 2015/16.

LES: Pådro seg ankelskade og går nå glipp av Sheffield United-kampen

På lørdag vant Leicester 3-1 mot Swansea. Med dette har Jamie Vardy og gjengen vunnet 11 av de 12 første seriekampene i Championship. Squawka melder dette ikke har skjedd etter at ligaen ble rebranded i 2004.

Ingen andre har sanket 33 av 36 mulige poeng som Leicester. Med den historiske starten har klubben 11 poeng ned til Leeds på tredjeplass.

LES OGSÅ: Han er kanskje Uniteds fremtidige redningsmann

Etter nedrykket har Leicester blitt tvunget til å «rydde i troppen», spillerne som har blitt igjen har fått igjen gnisten og selvtilliten, mens Maresca har fått sesongen til å bygge opp et vinnerlag og ikke et lag som kjemper om overlevelse. For oss ser det ut som Leicester har hatt godt av det som klubb med en sesongs justering.

Ingen artikler å vise