Etter kun måneder som assistenttrener – fått tilbud om managerjobb i Championship

0
340
Sol Bamba takker Cardiff-fansen. (foto: cardiff, twitter)

Supporterne til stolte og tradisjonsrike Cardiff har gått med en klump i magen de siste månedene, men klumpen ble heldigvis løst opp etter at overlevelse i Championship så vidt ble bekreftet tidligere i måneden. Nå går klubben nye veier.

Franskmannen Sabri Lamouchi har ledet klubben siden slutten av januar, 16. mai annonserte Cardiff det ikke venter forlengelse på treneren. Ikke noe uvanlig i dette, men ansettelsen av ny trener er rimelig friskt.

LES OGSÅ: The Times: Arsenal blar opp vanvittige 200 millioner pund

For inn hentes Sol Bamba, tidligere spiller med 118 kamper i Cardiff-drakta (2016-21). 38-åringen la opp i 2022 og ble hentet inn som assistenttrener hos Cardiff tidligere i år. Fortsatt uten erfaring som hovedtrener legges nå frem tilbud om å ta over ansvaret for klubben neste sesong.

Ifølge The Telegraph og talkSport har Bamba allerede fått tilbud fra Cardiff om jobben som hovedtrener. Snakk om tillit til en fersking! Her skal det tydeligvis tilbake til klubbrøttene. Risikabelt, men vi liker det.

LES OGSÅ: Betaler over 5 milliarder for å spille i MLS

Sven-Göran Eriksson trente Bamba i sin tid både hos Leicester og det ivorianske landslaget, der «Svennis» sammenlignet forsvarsspilleren med Franz Beckenbauer. Dette forklarer kanskje hvorfor Cardiff føler seg trygge på å gi tøylene til den tidligere spilleren.

Ingen artikler å vise