Erik ten Hag er usikker på Amad Diallo etter imponerende utlån

0
201
Amad Diallo

Det er hevet over enhver tvil at Amad Diallo fra Elfenbenskysten er et enormt talent. – Det er bare å se på køen av klubber som har kontaktet Manchester United om 20 åringen. – Sist ut i rekken av klubber som har tatt kontakt er Burnley.

Burnley som ifølge Manchester City manager Pep Guardiola er ledet av fremtidens beste manager Vincent Kompany har som mål å etablere seg i Premier League og trenger målscorere som ikke koster alt for mye.

Les: Luka Modric velger bort 2,4 milliarder

Amad Diallo ble signert av Manchester United i januar 2021, men har spilt bare ni kamper i alle konkurranser hittil på grunn av ulike utlånsperioder. Mens hans første låneopphold hos Rangers i andre halvdel av 2021/22-sesongen viste seg å være stort sett mislykket, fikk Diallo virkelig fart på beina under et låneopphold hos Sunderland forrige sesong.

I sin eneste sesong på Stadium of Light var unggutten en av de mest imponerende utøverne i Championship, og scoret 13 mål for Sunderland da de la inn et usannsynlig opprykksbud – et bud som endte hos tilsvarende overraskende Luton Town etter «play-offs».

For sin innsats vant Adam Sunderland Young Player of the Year-prisen og fikk prisen PFA Championship Player of the Month i desember også.

Les på Radiosporten: Mason Greenwood er på lista, David de Gea er det ikke


Nå tilbake i Man Utd etter trolldommen i Sunderland, forstår 90min at en rekke Premier League-klubber er opptatt av å signere unggutten på en sesonglang låneavtale i forkant av kampanjen 2023/24. En slik klubb er Burnley, som nylig booket plass tilbake i Premier League etter å ha vunnet Championship league-tittelen forrige sesong på imponerende vis – og avsluttet kampanjen med over 100 poeng.

Everton, West Ham United og Fulham har alle meldt sin interesse også, det samme har Sunderland – selv om Black Cats’ manglende opprykk til Premier League har gjort en overgang tilbake til klubben usannsynlig.

De interesserte klubbene sannsynligvis vil måtte vente til etter pre-season før de vet om Diallo skal ut på lån igjen. Man Utd-manager Erik ten Hag er opptatt av å vurdere spilleren i pre-season før han tar en beslutning om hans kortsiktige fremtid.

Klubben ble stiftet i 1882 og var en av tolv klubber som startet The Football League i 1888. «The Clarets», som er kallenavnet til Burnley, spiller hjemmekampene sine på Turf Moor i Burnley. – Klubben ansatte i fjor sommer Manchester City legende Vincent Kompany.

Amad Diallo på utlån i Championship kom på topp fem lista over de beste avslutterne i ligaen:

1️⃣ Nathan Tella – 17 mål (8,70 xG)
2️⃣ Manuel Benson – 11 mål (3,58 xG)
3️⃣ Chuba Akpom – 28 mål (22,85 xG)
4️⃣ Amad Diallo – 13 mål (8,60 xG)
5️⃣ Tom Ince – 9 mål (4,67 xG)

Les på Capitol: Kunsten bak kunsten -hvordan fortelle om det ingen kan se

Ingen artikler å vise