Benzema misfornøyd: Drømmer om en europeisk comeback

0
167
Karim Benzema og Real Madrid president Florentino Perez for et år siden omtrent.

Tross en lukrativ kontrakt i Saudi-Arabia, lengter Karim Benzema etter å forlate Al-Ittihad. Med imponerende scoringsrekord på 12 mål på 20 kamper, er den erfarne spissen misfornøyd og ønsker en comeback til europeisk fotball. Real Madrid ser ut til å være uaktuell og skadeproblemer kaster tvil rundt hvilken toppklubb som vil satse på Benzemas kortsiktige potensial.

Det er ikke så fett for Karim Benzema i Saudi-Arabia som man skulle tro. – Lønna er hinsides all fornuft, men livet og fotballen er ganske så traurig. – Akkurat som Jordan Henderson er Karim Benzema villig til å gi fra deg milliarder for å kunne puste i frisk europeisk luft igjen.

Det blir ikke en retur til Real Madrid som fortsatt er fly forbanna over at han forlot dem rett før sommervinduet smalt igjen. Manager Carlo Ancelotti har ikke hatt tilgang til en verdensklasse ren spiss.

Les: Gerard Piqué vender tilbake som trener etter å ha startet på Sorare Rivals

Karim Benzema ser ut til å følge i fotsporene til Liverpool legende Jordan Henderson som gir fra seg omtrent en milliard for å kunne spille for Ajax. Den franske spissen skal angivelig angre på overgangen til Al-Ittihad.

36-åringen har ikke likt seg i Saudi-Arabia. Og forholdet til den saudiske klubben er på bristepunktet. Etter en krangel med manager Nuno Espirito Santo fikk han portugiseren sparket av Al-Ittihad, men det har ikke stoppet Benzema ønske om å dra.

Den statskontrollerte pressen i Saudi-Arabia kommer med kritikk om at Karim Benzema scorer for lite mål, det er til tross for at han har scoret 12 mål og gitt 5 assist på sine 20 kamper.

Etter å ha gått AWOL i desember, har ikke Benzema returnert for trening før sesongen heller. HITC sier at det er arrangert samtaler med den nye sportsdirektøren Ramon Planes for å diskutere hans uttreden fra klubben. Marca bekrefter at Benzema ønsker å returnere til europeisk fotball, men sier at det ikke vil være i Real Madrid – Los Blancos har stengt dørene for eventuell retur.

Den nest største toppscoreren i Real Madrids historie, Benzema har fortsatt det som trengs for å spille for en annen toppklubb. Men skadeproblemer som øker i de to siste sesongene hans der, vil det imidlertid være interessant å se om en annen toppklubb er villig til å overlate nøklene til angrepet sitt til Benzema, eller om han vil bli tvunget til å falle et nivå.

Enhver klubb som signerer ham vil være klar over at det er et kortsiktig alternativ.

Les mer: Jonathan Fischer klar for Fredrikstad i Eliteserien

Ingen artikler å vise