Barcelona risikerer UEFA-utestengelse etter Super League-seier

0
115
Er dyrt å være "fattig". (foto: barca, twitter)

Barcelonas økonomiske oppsving og deltakelse i Super League har vekket UEFA’s misnøye. Klubben står nå overfor trusler om utestengelse fra Champions League. Dette kan være et alvorlig vendepunkt for Barcelona’s fremtid.

Den spanske storklubben Barcelona er på sakte vei ut av gjeldshelvete. – Fra å ha en gjeld på over en milliard euro er de pr i sommer nede i 552 millioner euro. Øke inntekter som resultat av å ha vunnet La Liga er en del av det, men viktigs de har solgt fremtidige inntekter til investorer for å finansiere drift og spillerkjøp.

Barcelona har i lengre tid vært på kant med både La Liga og UEFA på grunn av de begrensinger de er pålagt som følge av den dårlige økonimien. (Regler som gjelder for alle) – Så det er muligensikke så rart de går sammen med erkerival Real Madrid i forsøkene på å skape noe nytt.

Les: Nærmer seg signering fra Ivan Toney

Super League vant frem hos EU denne uken. UEFA har ikke monopol i Europa, initiativtakerne hos Real Madrid og Barcelona kan fortsette de grandiose planene om en super liga. Ikke mange timene etter seieren til Super League, kom den ene etter den andre av de største klubbene i Europa og kunngjorde de ikke kommer til å delta i denne ligaen.

Barcelona har irritert UEFA-‘bossene med prosjektet, men det er ikke det eneste som har fått La Liga-giganten på kant med den mektige organisasjonen.

Det er ikke noe nytt at Barcelona har vært i en økonomisk situasjon som hadde ført til konkurs ellers i næringslivet, det var derfor oppløftende nyheter fra Barca som la frem et regnskap for september på pluss 304 millioner euro.

LES: Barcelona sikter på Marco Verratti som midtbaneforsterkning

Tyske Welt hevder det er alt annet enn applaus hos UEFA. Det tyske mediet har pratet med kilder hos UEFA, som melder at det konkret diskuteres en potensiell utestengelse fra Champion League for to-tre år. UEFAs finansielle regler gjelder kun salg i «fotballbutikken», inntekter fra salg av TV-rettigheter for fremtiden regnes ikke med.

Hvis en utestengning blir aktuell, blir dette fra 2024/25-sesongen, skriver Welt.

LES OGSÅ: Møter Manchester-duo i Champions League åttedelsfinale

Blir Barcelona utestengt, vil det i praksis være slutten på klubben slik vi kjenner den idag!.

Ingen artikler å vise