Aner vi en gjenforening med PSGs superstjerne?

0
360
Poch. (foto: psg, twitter)

Det er lett å glemme at Neymar siden 2013 gjennomsnittlig har notert seg med scoring eller assist i hver eneste av de 359 kampen han har vært på banen i en Barca -eller PSG-drakt. I den gule landslagsdrakta har det blitt 77 scoringer. De siste sesongene har det meste dreid seg om hva som ikke funker, hva Neymar ikke leverer. Nå skal 31-åringen ut av gjørma hos PSG.

Denne sesongen startet glimrende for en leken brasilianer, så kom nok en elendig timet skade (som de alltid er), som holdt Neymar utenfor den avgjørende kvartfinalekampen i Champions League mot Bayern München. PSG forsvant nok en gang ut av det beste selskapet, spillere på toppen av lønnshierarkiet som Neymar fikk mye av skylda.

LES: United-legende får tyn for kommentar om Martin Ødegaard

31-åringen drar inn rundt 50 millioner euro i årslønn, franske Foot Mercato hevder PSG har tatt avgjørelsen om å finne en løsning der brasilianerens monsterlønn dekkes av noen andre. Brasilianske UOL Sport hevder Neymar har fått beskjed om PSG-ledelsens beslutning.

Så hva skjer videre? Barcelona har mer enn nok med å manøvrere seg rundt de økonomiske utfordringene, pluss prosjekt «rydde-plass-til-Messi». Så en retur til Barcelona blir det neppe. Ifølge UOL Sport har Neymar signalisert han er åpen for å prøve noe nytt. Det siste året er brasilianeren linket til Newcastle, Chelsea og Manchester United.

Eddie Howe gikk nylig ut og sa klubben ikke har mulighet til å huse spillere som Ronaldo eller Neymar, Manchester United har sin nyinnførte «Ronaldo-rule» som ikke åpner for et Neymar-sugerør ned i lønnskassa, Chelsea står utenfor inntekter for spill i Europa neste sesong og har en Financial Fair Play-utfordring etter handletur på rundt seks milliarder.

LES:  Har sett hva som må til for at Everton skal vokse

Men det er en åpning. UOL Sport hevder PSG har jekket forventningene til salgspris kraftig ned, i tillegg er det åpnet for en leieavtale til en Premier League-klubb. Vi har sett det før der de rikeste klubbene dekker deler av lønnsutgiften til en spiller på utleie, bare for å komme videre i prosessen.

Vi blir ikke overrasket hvis Chelsea-eier Todd Boehly lar seg friste til å manøvrere seg til en prestisjefylt signering av Neymar, om enn for en sesong på leie. Påtroppende Chelsea-manager Mauricio Pochettino kjenner i tillegg Neymar godt som tidligere PSG-trener.

LES OGSÅ: Siste kapittel for Lionel Messi i Paris er ikke nødvendigvis skrevet

Ingen artikler å vise