Xabi Alonso rykker opp som hovedkandidat for jobben

0
175
Maestro får en verdig arvtager. (foto: real, twitter)

Den spanske klubben Real Madrid fortsetter sitt søk etter den neste verdige treneren for klubben. Xabi Alonso, tidligere Real-spiller og nå trener for Bayer Leverkusen, har rykket opp som en hovedkandidat. Alonso har imponert i sin rolle som trener for Leverkusen og har ledet laget til toppen av Bundesliga-tabellen med åtte seire på rad. Statistikken viser at han er den første Leverkusen-treneren siden 1979 som har klart dette. Alonso har også inkludert en Real Madrid-klausul i sin kontrakt med Leverkusen, og det forventes at han kan ta over som hovedtrener i Real Madrid når Carlo Ancelotti’s kontrakt løper ut.

Real Madrid stanser aldri arbeidet med å finne neste verdige Real-trener. Så neste. Så neste. Klubben så hva som skjedde da kontinuiteten glapp med to bomturer og hastige ansettelser av Julen Lopetegui og Santiago Solari. I klubben venter Raul på sin mulighet, jobben som trener for andrelaget har vist seg som et godt springbrett til jobben som trener for Los Blancos. Zidane har vist vei. Det er likevel en helt annen tidligere Real-stjerne som nå for alvor rykker opp som hovedkandidat.

Fra ansvaret for andrelaget til Real Sociedad har Xabi Alonso tatt et gigantsteg som trener for Bayer Leverkusen siden oktober 2022. Den spanske fotballegenden viste han kunne snu negativ utvikling og lede en bundesligaklubb trygt gjennom sesongen. I sin første fulle sesong har Alonso vist han kjemper om titler.

LES: Paul Merson: Harry Maguire er nøkkelen

På søndag vant Alonso og Leverkusen sin 8. kamp på rad. Dette sendte klubben til topps på bundesligatabellen og Alonso inn i historiebøkene.

Statistikkselskapet OptaFranz har gått gjennom sine arkiver og funnet ut at spanjolen er første Leverkusen-trener siden opprykk til Bundesligaen 1979 som har fått til dette.

Alonso har kontrakt med den tyske klubben til 2026, ifølge Bild har han bakt inn en Real Madrid-klausul i kontrakten. Neste sommer er det forventet at Carlo Ancelotti og Real lar kontrakten løpe ut. Xabi Alonso står klar til å lede klubben han spilte 236 kamper for (med Ancelotti noen sesonger som trener). Med seg tilbake til Real Madrid som ny hovedtrener, bringer 41-åringen også erfaringen fra 210 kamper i Liverpool-drakta og 117 i Bayern München-drakta (spilte også her for Carlo Ancelotti).

LES OGSÅ: Usikkerhet rundt Tonalis karantene for Newcastle

Hadde vi gått med hatt, ville vi ha saltet og spist denne hvis Xabi Alonso ikke blir neste Real Madrid-trener. Alt stemmer.

Ingen artikler å vise