Sparker Stefan Pioli til tross for at han har levert Champions League fotball år ut og år inn

0
37
Stefano Pioli

Dert virker litt merkedlig at AC Milan nå velger å kvitte seg med sin manger gjennom snart fem år. – Men etter at Zlatan Ibrahimovic har blitt høyrehånda til klubbens amerikanske eiere har den svenske superstjernen ønsket å gjennomføre sine egne ideer. – De ideene har tydeligvis ikke Stefano Pioli en rolle.

AC Milan landet denne sesongen på andreplass i Serie A og med det enda et år med Champions League kvalifisering under den italienske manageren.

Les: Trenerkvartett på Manchester Uniteds ønskeliste

Tiden som manager for AC Milan har vært vellykket. I sesongen 2021/22 ledet for eksempel Stefano Pioli den rød-svart-stripete giganten til ligatittelen i Serie A.

Men det siste året har spillet blitt hacket. Og nå velger klubbens ledelse – med Zlatan Ibrahimovic i – å handle.

Fredag ​​kunngjør Milan at Pioli kan forlate stillingen. Han var i utgangspunktet under kontrakt for neste sesong også.

Les på Sporten: Ratcliffe må oppfylle et avgjørende krav for å beholde Bruno Fernandes

«Milan sender en hjertelig takk til Stefano Pioli og hele hans stab de siste fem årene. De har sikret seg en uforglemmelig ligatittel og gjenopprettet AC Milans konsekvente tilstedeværelse i Europas toppkonkurranser,» skrev klubben.

«Stefanos profesjonalitet og menneskelige preg har bidratt betydelig til utviklingen av troppen. Han har legemliggjort klubbens kjerneverdier siden dag én».

Ifølge overgangsjournalist Fabrizio Romano er Lille-trener Paulo Fonseca, som har en utløpende kontrakt, favoritt til å erstatte ham på posten.

Pioli har en fortid i klubber som Fiorentina, Inter, Lazio, Bologna, Palermo, Chievo, Sassuolo og Parma for å nevne noen.

Ingen artikler å vise