Sliter i bunnen av Eliteserien

0
78
Henrik Melland: Bilde Aafk

Aalesund ligger i bunnen av Eliteserien denne sesongen og ligger langt fra trygg plass. Med bare 12 poeng etter 23 kamper ser det ut til at klubben kan forberede seg på en ny sesong i OBOS-Ligaen. Selv om situasjonen er kritisk, har Aalesund forlenget kontrakten med det unge talentet Henrik Melland ut 2026-sesongen. Klubben håper på å komme tilbake til Eliteserien.

Hvis man skal summere opp denne sesongen så langt for Aalesund så langt må det bli tøft. – Helt nederst i Eliteserien finner du Tangotrøyene med bare 12.poeng etter 23.kamper.

Selv om Aalesund ikke har gitt opp er avstanden opp til trygg plass såpass lang at de nå trolig på Color Line Stadion forbedreder seg på en tilværelse i OBOS-Ligaen.

Det er 21 poeng igjen av årets sesong å kjempe om. Det er 9.poeng opp til Haugesund på kvalifiseringsplass.

Les: Del Piero vurderer comeback som sportsdirektør

Aalesund har forlenget med den lovende unggutten Henrik Melland. Han har forlenget avtalen ut 2026 sesongen. – Innen da får vi regne med at Aalesund som er en typis jo jo klubb er tilbake i Eliteserien. – De har god erfaring med å rykke både opp og ned. Denne gangen holdt det i to sesonger på øverste nivå i Norge. Aalesund rykket før det opp til Eliteserien til 2020 sesongen.

Klubbdirektør Ronny Stokke var godt fornøyd med forlengelsen til 18-åringen fra Skarbøvika, han deler sin begreistring på Aafk sine sider: «Henrik har tatt store steg denne sesongen og spilt seg inn på startelleveren til Johnsen de siste månedene, noe som selvfølgelig er utrolig gledelig. En gutt som spiller med hjertet utenpå drakten og som virkelig blør for klubben. Vi gleder oss til å se han utvikle seg videre her de kommende sesongene».

Les: Luka Modric får tilbud fra Inter Miami selv om motivasjonen fortsatt er der

Melland startet karrieren i Skarbøvik IF, som etterhvert ble til SIF/Hessa IL. De siste årene har han spilt for AaFK, og var en viktig bidragsyter til at Aalesund 2 sikret opprykket i fjor. Til tross for sin unge alder har han allerede 19 kamper for A-laget vårt, og hovedpersonen selv mener det bare er begynnelsen.

Ingen artikler å vise