Risikerer utestengelse etter spilleavhengighet

0
93
Tonali.

Newcastle United kan stå overfor en kostbar lærepenge etter å ha signert Sandro Tonali, som har innrømmet spilleavhengighet og ulovlig betting på egne kamper i Italia. Dersom Tonali blir utestengt fra fotballen, kan klubben bli tvunget til å opprettholde hans betydelige årslønn, samtidig som de må finne en erstatter for midtbanespilleren.

De siste årene har vi sett flere tilfeller der klubber mister tilgangen til spillere som er under etterforskning av politiet eller fotballforbundet. Manchester Uniteds Mason Greenwood og Antony er eksempler på det første, Ivan Toney på det andre. Hos Newcastle kommer advokatene garantert til å legge inn et ekstra punkt i kontrakten ved signering av nye spillerne. Sandro Tonali kan vise seg å bli en dyr investering.

Tonali har innrømmet han lider av spilleavhengighet, i tiden hos AC Milan har han i tillegg bett’et på egne kamper. En Juventus-spiller har nå fått dom på 12 måneders utestengelse fra fotballen, Tonali kan ende opp med det tilsvarende for sin ulovlige betting i Italia.

LES: Arsenal jakter på talent fra Borussia Dortmund

For Tonali en dette en personlig krise, for Newcastle en dyrkjøpt lærepenge. For ifølge The Times er 55 millioner punds-signeringen en av klubbens best betalte med 7 millioner pund i årslønn. Ifølge Football-Insider har Tonali krav på å heve lønn som kontraktsfestet hos Newcastle – selv ute med ettårs-karantene.

Brentford hadde valget mellom å terminere kontrakten med Ivan Toney som fikk sin ulovlig betting-karantene, men valgte å fortsette og betale lønn som normalt.

LES OGSÅ: Jesse Lingard får en sjanse i Saudi-Arabia

For Newcastle blir det også en del av regnestykket å hente inn og lønne en erstatter i Tonalis fravær.

Ingen artikler å vise