Prøver å ikke legge for mye press på ham

0
108
Har så langt bare fått med seg juicebaren og rehabiliteringsrommet. (foto: chelsea, twitter)

Mauricio Pochettino prøver å dempe forventningene rundt Christopher Nkunku. Til tross for høy spenning blant fansen, og ønsker om scoringer, påpeker Pochettino viktigheten av tålmodighet og tilpasning til laget. Nkunku, som nå er klar etter flere måneder med skade, håper på å imponere i ligacupkvartfinalen mot Newcastle. Allikevel advarer manageren om å legge for mye press på den franske angrepsspilleren.

Chelsea forlot Goodison Park uten poeng, to baklengs, uten scoringer. 2-0 seieren til Everton ble en grei oppsummering av Pochettinos utfordringer i sin debutsesong som Chelsea-manager: Slipper inn for mange mål, scorer for få, mangler evnen til å snu kamper. Når det gjelder klubbens scoringer stiger forventningene dramatisk hos supporterne (heldigvis kom 2-0 seier mot Sheffield United på lørdag). Så mye at Pochettino velger å dempe det hele før Christopher Nkunku tar i bruk kampdrakte mot Newcastle.

26-åringen har hatt en seig inngang til Chelsea-jobben med kneskade, operasjon og måneder med rehabliltering. Nå er toppscoreren fra RB Leipzig endelig klar for debuten i den blå drakta.

LES: Spansk media: Tidligere Real Madrid-trener er kontaktet om trenerjobben hos Manchester United

Hele den blå del av London har ventet på dette, forventningene er så høye at det er helt elektrisk i lufta rundt Stamford Bridge før kvartfinalekampen i ligacupen mot Newcastle på tirsdag.

-Det er min bekymring å legge for mye press på ham (Nkunku) og si «å, nå har han kommet og gir oss seier hver eneste kamp og endrer alt». Jeg tror ikke det kommer til å bli dette, for han trenger å komme seg, begynner Pochettino ifølge ESPN.

Som selvfølgelig imot tar noen scoringer fra den franske landslagsspilleren.

-Jeg håper han starter i morgen, spiller og scorer tre mål, men det viktigste er å ikke legge for mye press på ham, fordi han må «finne seg selv», kjenne på konkurransen og så tilpasse seg laget som har spilt de siste fire, fem månedene uten ham, sier Chelsea-manageren.

Som holdt Nkunku bevisst på benken mot Sheffield United.

LES OGSÅ: Napoli måtte sette illsint trener i «bøttekottet»

-Hvordan jeg så ham før kampen mot Sheffield United, så var det i mitt hode 1 – 2 prosent tvil. Det er hvorfor jeg ikke ønsket å ta risikoen (med å sette franskmannen inn på banen).

Pochettino har selvfølgelig rett, men presset på Nkunku er langt fra lettet. Det sørger engelsk media og Chelsea-supportere for hvis det blir en «Højlund-start» på Premier League uten scoringer for franskmannen. 20-åringen Rasmus Højlund har fortsatt til gode å score i Premier League, noe han og Ten Hag blir minnet på før hver bidige seriekamp.

Ingen artikler å vise