MLS tilpasser seg Messis krav

0
348
The One, the Only. (foto: PSG)

e siste månedene har Messi blitt linket til det som kan virke som en umulig overgang til MLS hvis han ikke forlenger med PSG. Inter Miami-trener Phil Neville gikk nylig ut og bekreftet at klubben jobbet med å overtale både Messi og Sergio Busquets om å velge MLS. Når vi vet hva Messi håver inn av lønn og bonus som verdenshistoriens beste spiller, da høres det helt vilt ut at dette skal bli en realitet. Før nå.

Major League Soccer commissioner Dan Garber forklarer at lønnsbegrensingene i MLS som står i veien for en Messi-overgang, vil tilpasses argentineren.

LES: Ny kontrakt vil ikke holde Liverpool og Manchester United unna

Forrige sommer signerte Lorenzo Insigne kontrakt med Toronto FC, som gjorde italieneren til MLSs best betalt med 14 millioner dollar i årslønn. Dan Garber forklarer hvordan Messis lønnskrav skal «få plass» i MLS.

-Dette dreier seg om den mest spesielle spilleren i fotballens historie. Så når det går rykter om at han er i samtaler med Miami, så er det topp. Det ville være fantastisk for MLS.. Vi går gjennom alle muligheter, jeg kan ikke gi mer detaljer.., begynner Garber til ESPN.

Da David Beckham signerte i 2007 med LA Galaxy, inkluderte det ifølge ESPN en opsjon til å kjøpe et MLS-franchise (åpning for ny klubb) for 25 millioner dollar. For en tid tilbake presiserte Garber at MLS aldri igjen vil få se en David Beckham-style deal. Dette var før Messi begynte å sjekke ut muligheten med den amerikanske ligaen.

-Du vet hva som pågår i internasjonal fotball, med Ronaldos 100 millioner dollars i årslønn… Overgangsmarkedet eksploderer på måter som er umulig å forestille seg. Vi må strukturere en deal som kompenserer ham (Messi) på måter han og familien hans forventer. Hva vil det være? Ærlig, vi vet ikke det i dag, men han kommer trolig ikke til å bli en target allocation money player.

LES OGSÅ: Klopp har ingen problemer med å glede seg over suksessen til Man United-spiller

The One, the Only. (foto: psg, twitter)

Da har MLS åpnet opp døra for Inter Miami til å benytte seg av kreative løsninger á la Beckham. Liker Messi prosjektet og amerikanernes kreative løsning til å betale argentineren konkurransedyktige betingelser, da er dette fullt ut en mulig utfall.

LES: Stenger døra for Greenwood for godt

Ingen artikler å vise