Manchester United ydmyket av Manchester City: Kan Potter være løsningen?

0
158
Potter. (foto: chelsea, twitter)

Manchester United opplevde et ydmykende 0-3-tap mot rivalene Manchester City på Old Trafford, der Bernardo Silva og Erling Haaland spilte en sentral rolle for gjestene. Før kampen hadde Pep Guardiola uttrykt støtte for United-manager Erik ten Hag og sammenlignet deres tidlige utfordringer. Imidlertid var det City som dominerte kampen, og Guardiola sendte United-spillerne og Ten Hag gjennom en vanskelig ettermiddag.

Bernardo Silva. Erling Haaland. To spillere som storkoste seg på Old Trafford og var med på å ta de avgjørende sparkene som sendte United-spillerne slukøret inn i garderoben på sin hjemmearena uten scoring, tre baklengs. Før Manchester-derbyet fikk Guardiola spørsmål om han er overrasket over at Uniteds gode utvikling under Ten Hag forrige sesong ikke har fortsatt. Da rettet City-manageren blikket mot journalisten og ga en forsvarstale for Ten Hag. På søndag var ikke Guardiola «like støttende».

Før kampen: -Ni kamper. United er kapable til å vinne fem eller seks kamper på rad, og hvis de gjør det, så vil de være i toppen. La manageren gjøre jobben, som jeg fikk gjøre i min første sesong da vi ikke vant. Vi hadde ti eller elleve spillere over 30, så vi måtte få inn energi og kvalitet og investerte, som alle lag gjør. De støttet meg og dette er det samme. Gi tid til managerne og de vil gjøre det, sa Guardiola på pressekonferansen.

LES: Usikkerhet rundt Tonalis karantene for Newcastle

Så gikk han ut på Old Trafford på søndag og sendte Ten Hag, Højlund og gjengen gjennom en lyseblå virvelvind med Haaland, Silva og resten av The Treble-mesterne i knallform.

For Manchester Uniteds spillere og supporterne kan det ikke beskrives som noe annet enn et pinlig tap. Ja, City er de regjerende mesterne, men prestasjonene fra spillere og Ten Hag denne kjølige oktober-ettermiddagen, må gi Sir Jim Ratcliffe alt annet enn troen på at det Erik ten Hag har bygd et fundament som gir forutsetning for videre klatring mot PL -eller CL-titler.

Da er vi over på Graham Potter, som er nevnt på balløya som en potensiell kandidat til å følge Sir Jim inn porten. Ratcliffe og INEOS skal sannsynligvis inn som ansvarlig for den sportslige delen av Manchester United. Graham Potter var i dialog med Ratcliffe og INEOS da Nice-jobben sto ledig i sommer, men den tidligere suksesstreneren hos Brighton valgte å styre unna. Uansett, dette betyr at de to gutta trolig har blitt godt kjent med hverandre og hverandres posisjoner.

Graham Potter sitter rolig og venter. Erik ten Hags smertefulle tap mot City på hjemmebane med tre fattige skudd på mål i løpet av nitti minutter, styrker ikke akkurat posisjonen til nederlenderen. Guardiolas «ikke gi Ten Hag sparken»-tale før kampen blir heller ingen god forsvarstale når han senere lar United-spillerne til Ten Hag få røre ballen knappe 40 prosent av kampen – på hjemmebane – til 0-3 tap for nederlenderen.

LES OGSÅ: Arsenal vil ha den unge midtbanespilleren Tchouameni

Graham Potter har tatt et steg nærmere managerstolen i den røde delen av Manchester.

Ingen artikler å vise