Manchester United planlegger å droppe Amrabat

0
123
Sofyan Amrabat og Erik ten Hag

Manager Erik ten Hag i Manchester United har angivelig besluttet å ikke utløse kjøpsopsjonen for midtbanespiller Sofyan Amrabat til sommeren. Til tross for 17 kamper for klubben, føler ten Hag at Amrabat ikke passer helt inn i Premier League. Beslutningen ser ut til å være basert på en vurdering av spillerens tilpasningsevne og ten Hags tro på unge Kobbie Mainoo, som har imponert på samme posisjon. Amrabat ble hentet på lån fra Fiorentina for å unngå brudd med Uefa sine økonomiske regler.

Det er utrolig at Manchester United manager Erik ten Hag fortsatt bedriver med langtidsplanlegging omtrent halvveis i en sesong som er for å si det forsiktig tragisk. Den nederlandske manageren er leder for et lag som er ute av gruppespillet i Champions League og som øyeblikket ligger utenfor spill i Europa.

Manchester United hentet inn midtbanespiller Sofyan Amrabat (27) på lån fra Fiorentina i sommer, og siden den gang har han spilt 17 kamper for den engelske storklubben. – Planen var å utløse en utkjøpsklausul til sommeren. Valget om lån for så kjøp var for å unngå å komme i brudd med Uefa sine økonomiske regler.

Les: Sancho i utfordring: RB Leipzig vurderer overføring

Vel i følge Manchester Evening News planlegger Erik ten Hag å dumpe spilleren til sommeren, ved å ikke utløse kjøpsopsjonen. Han føler at Amrabat ikke helt passer i Premier League, samtidig som unge og lovende Kobbie Mainoo (18) har gjort det bra i samme posisjon.

United har en kjøpsopsjon som ifølge The Athletic er på 25 millioner euro.

LES: Prøver å ikke legge for mye press på ham

Amrabat kom til Fiorentina fra Hellas Verona i 2020, og har også bakgrunn med spill i Club Brügge, Feyenoord og Utrecht.

Ingen artikler å vise