Manchester City og Chelsea kjemper om stjerne fra Inter Milan

0
155
Federico Dimarco

Manchester City og Chelsea ønsker å signere den offensive venstrebacken Federico Dimarco fra Inter Milan. Begge Premier League-klubbene ser på ham som en verdifull forsterkning. Selv om Dimarco er knyttet til Inter, kan han bli fristet av en bedre lønn i England.

Akkurat nå har Mancheste City gitt fra seg førsteplassen i Premier League til Tottenham. – Tottenham vant 0 – 1 mot Luton og har nå 20.poeng etter 8.kamper.

I morgen får vi en skikkelig toppkamp, hvor de himmelblå får sjansen til å ta tilbake tabelltoppen i et møte med Arsenal.

Manchester City har kastet seg inn i kampen om Federico Dimarco, en spiller som Chelsea har hatt i kikkerten en stund.

Les: Costa og Leeds enige om å avslutte kontrakt tidlig

Den 25 år gamle venstrebacken er ikke som tradisjonelle forsvarsspillere. Federico Dimarco omtales som moderne, lynrask, sterk og ufattelig angrepsvillig. Manchester City manager Pep Guardiolia mener han passer perfekt inn i den typen fotball han ønsker å spille.

Federico Dimarco er en sentral spiller både for Inter Milan som leder Serie A og på det italienske landslaget. Etter bare seks ligakamper har Dimarco allerede et mål og tre målgivende pasninger, og det ensomme angrepet var en iøynefallende volley som fikk Nerazzurri til å slå Empoli 1-0.

Dimarcos angrepseffekt har vakt oppmerksomhet helt siden han brøt seg inn på laget til Inter for to år siden.

I Inters løp til Champions League-finalen forrige sesong, registrerte Dimarco fem assists – det meste som noen gang er registrert av en forsvarer i en europeisk sesong siden de begynte å telle.

Etter å ha holdt ute Robin Gosens – en av Serie A’s mest produktive backer – fortsetter Dimarco nå også å beholde nyinnkjøpet Carlos Augusto på benken.

Manager Simone Inzaghi har kun valgt Augusto én gang foran Dimarco denne sesongen, og det var mot Real Sociedad i Champions League – en kamp der Inter slet i store perioder, og kom unna med uavgjort 1-1 til tross for at de hadde mye færre skudd og en langt lavere xG.

Les: Del Piero vurderer comeback som sportsdirektør

Til tross for en veldig åpenbar feil som førte til et mål for Ukraina i den siste landskampspausen, er Dimarco det ubestridte nummer én-valget på venstrebacken, etter å ha spilt jevnlig for Roberto Mancini, og nå i begge Luciano Spallettis to første kamper som ansvarlig, holde slike som Leonardo Spinazzola og Cristiano Biraghi utenfor siden.

CalcioMercato melder at både Chelsea og Man City ser på spilleren for en overgang så snart det er mulig.

Pep Guardiola og City hadde et nærbilde av Dimarco i forrige sesongs Champions League-finale, og hans svært offensive instinkter var synlige da han traff stanga like etter Rodris åpning.

Chelsea sies også å være på jakt etter en venstresidig forsvarer, gitt de tilbakekommende skadeproblemene til Ben Chilwell og formen til Marc Cucurella.

Med en kontrakt som kun varer til 2026 og en lønn som er rapportert å være bare 25.000 pund per uke, tror de engelske klubbene at de kan friste Dimarco med en sunn lønnsstigning.

Mens Inter ville være forberedt på å tilby 25-åringen en to års forlengelse av sin nåværende avtale og en lønn på 50.000 pund per uke, hevdes det at de engelske lagene er villige til å firedoble lønnen hans.

Imidlertid er Dimarco en gutteinteristi, etter å ha støttet klubben og regelmessig deltatt på kamper som barn, så å tvinge frem en overgang fra klubben i hans hjerte kan det bli en utfordring.

Ingen artikler å vise