Costa og Leeds enige om å avslutte kontrakt tidlig

0
81
Farke har ikke bruk for Bielsas mann. (foto: leeds, twitter)

Helder Costa, som signerte for Leeds United i 2019, har hatt en tøff tid på Elland Road med begrenset spilletid og utlån til klubber som Valencia og en saudiarabisk klubb. Nå har både Costa og Leeds kommet til en enighet om å avslutte kontrakten tidlig, som opprinnelig skulle løpe ut neste sommer.

Vi må helt tilbake til 2019 for å få med Helder Costas signeringsseremoni hos Leeds (først på utleie fra Wolves). Helder har likevel bare fått med seg 71 kamper i den hvite drakta. Forrige sesong var det på utleie til Saudi-Arabia, før det en sesong hos Valencia. Kontrakten på Elland Road løper ut til sommeren, nå har begge parter skjønt det ikke har noen hensikt å vente så lenge.

Hos manager Daniel Farke er det ikke mer spilletid å hente.

LES: Liverpool vurderer Malen som erstatter for Salah

På fredag kom bekreftelsen på at Costa og Leeds har «blitt enige» om å rive i stykker kontrakten som skulle løpe til neste sommer. Høres ut som en fair løsning.

Costa fikk sin permanente overgang i 2020, dager før Bielsa ledet Leeds til den historiske returen til Premier League. For den angolske spilleren ble det debut i Premier League i sesongåpningen mot de regjerende mesterne Liverpool. Marcelo Bielsa skremte vannet av Liverpool-supporterne med et vannvittig tempo og press, Costa var på plass med assist i det som endte med 4-3 seier til Klopp og gjengen. Uken etter fikk Costa sin første PL-scoring i 4-3 seieren mot Fulham.

Minner Costa vil ta med seg videre, men eventyret på Elland Road over.

For Costa betyr det at han har status som free agent og kan sende agenten sin for å banke på dører hos neste arbeidsgiver, også utenom overgangsvinduets åpningstid.

LES OGSÅ: Juventus er interessert i dansk midtbanespiller

Ingen artikler å vise