Louis van Gaal gir råd til Ajax i krise – kobler Manchester United-assistent til klubben

0
102

Louis van Gaal har kommet til unnsetning for sin tidligere klubb Ajax som rådgiver, og han har koblet den tidligere Manchester United-assistenten Mitchell van der Gaag til klubben. Dette har utløst spekulasjoner om Van der Gaags mulige retur til Ajax. Samtidig står nåværende Ajax-manager, Maurice Steijns, jobb i fare på grunn av lagets dårlige prestasjoner.

Louis van Gaal er en gigant i hjemlandet Nederland og en av verdens topp fotballledere. I tre omganger har han vært landslagssjef for Nederland. – Sist gang ble han hentet ut fra sin pensjonstilværelse som en nødløsning sommeren 2021 etter Ronald Koeman forlot posten for å overta som manager for Barcelona.

Den 72 år gamle manageren er nå tilbake i sin barndoms klubb Ajax som rådgiver, en klubb han også har vært manager for (og vunnet Champions League med i 1994/1995 ). Louis van Gaal har også ledet Barcelona i to omganger, hatt ansvaret for Bayern München og i nesten to år frem til mai 2016 vært manager for Manchester United.

Louis van Gaal skal bruke sin lange erfaring og kontaktnett for å redde Ajax som er i krise!. – Et svar har han funnet i Manchester.

Den 51 år gamle tidligere midtstopperen Mitchell van der Gaag var på hils med Manchester United manager Erik ten Hag før han i 2019 overtok ansvaret for Jong Ajax. – Det var starten på et samarbeid med Erik ten Hag som da var manager for Ajax.

Det var helt naturlig for Erik ten Hag da kan tok over Manchester United sist sommer å ta med seg Mitchell van der Gaag som assistenttrener til klubben. Duoen hadde jobbet sammen i Ajax hvor de hadde stor suksess.

Les: Mitchell van der Gaga vurderer Ajax-retur fra Manchester United

De Telegraaf skriver at de to kan gå hver til sitt. Van der Gaag er nemlig svært aktuell for en retur til Ajax. Onde tunger sier Mitchell van der Gaag er den eneste på Old Trafford som Erik ten Hag genuint liker.

Den nederlandske storklubben har hatt en treg start på sesongen og ligger på 16. plass på tabellen med kun fem poeng etter seks kamper. Det gjør at klubbens nåværende manger Maurice Steijn sin jobb henger i en svært tynn tråd.

Trenerikonet Louis van Gaal, som for tiden har en rådgivende rolle i Ajax har anbefalt Mitchell van der Gaag som Steijns etterfølger.

Les mer: Dan Burn forlenger kontrakten med Newcastle United

Manchester United ligger på tiendeplass i Premier League med 12 poeng etter åtte kamper.

Ingen artikler å vise