Joe Lewis er rimelig sikker han får solgt Tottenham før han blir 100

0
422
Joe Lewis

Tottenhams hovedeier Joe Lewis er blitt en meget gammel mann, som selv om han brenner for klubben og så ofte som mulig er på kamp, trives han også vært godt på sin private øy i kariben. – Penger er ikke problemet for Lewis som skal være god for nærmere 60 milliarder.

Den amerikansk-iranske forretningsmannen Jahm Najafi har blitt søkkrik på å drive med private equity og har ettersom formuen har økt beveget seg inn i sportsbransjen. Financial Times melder at Najafi, som har en personlig formue på omtrent 3,5 milliarder dollar skal så i spisse for en gruppe investorer som i løpet av noen få dager kommer til å legge inn et gigant bud på Tottenham.

Budet skal ligge på 3,75 milliarder dollar som er mer enn det hovedeier ENIC Group (85%) i følge Sky Sports skal ha forventet å få for et salg.

Les: Glemmer nok aldri da Real Madrid takket nei til å signere Bellingham så og si «gratis»

Det ligger stor gjeld i klubben etter bygging av ny stadion og en del garantier og forpliktelser ovenfor engelske myndigheter som trengs å finne en avklaring før budet kan bli formelt bindende.

Joe Lewis som eier britiske investeringsfirmaet Enic Group har sagt flere ganger den siste tiden han er alt for gammel til å eie en fotballklubb. 86 åringen har spøkt med i et intervju at han regner med å få solgt Tottenham før han bli 100 år gammel.

70 prosent av pengene investorgruppen MSP Sports Capital er klar til å betale for Tottenham skal angivelig komme fra selskapet selv. Økonomiske krefter fra spesielt Abu Dhabi vil stå for de resterende 30 prosentene.

LES OGSÅ: La Liga-gigant rammes knallhardt av krypto krasj

MSP Sports Capital er allerede eiere eller medeiere av blant annet McLarens Formel 1-lag, Phoenix Suns NBA-lag samt en rekke mindre fotballklubber, blant dem tyske Augsburg.

Ingen artikler å vise