Her ser vi overgangstap og overgangsvinn for de mest aktive fotballklubbene fra de siste ti årene

0
135
Glazers burde som du ser bruke noe av sin formue på omfattende plastisk kirurgi.

De fotballklubbene som er mest på hugget på markedet har store forskjeller på klubbens saldo. Til tross for at noen ligger flere millioner euro i pluss, er ikke alle andre like heldige med økonomien.

CIES Football Observatory har i sin oppdatering nummer 429 🙂 sett på netto resultat for kjøp og salg av spillere til de 100 mest aktive klubbene. Det gjelder bare volum på transaksjoner som er inngått i løpet av de siste ti årene, ikke kvaliteten på kjøptene.

I denne perioden har Manchester United den mest negative saldoen (-1,396 milliarder euro), mens portugisiske SL Benfica har den beste (+764 millioner euro).

Les: Gleder seg til å forlate Manchester United etter å ha blitt…

To andre lag har hatt overgangstap på mer enn €1 milliard de siste ti årene: Chelsea og Paris St-Germain. Chelsea har også de mest negative saldoene i post-COVID-perioden (-993 millioner euro) og kalenderåret 2023 (-558 millioner euro). Derimot rangerer SL Benfica over AFC Ajax (+434 millioner euro) og RB Salzburg (+422 millioner euro) det siste tiåret, mens Villarreal CF har de mest positive nettoforbrukene i kalenderåret 2023 (+129 millioner euro).

Også publisert i dag, presenterer 87th CIES Football Observatory Monthly Report en enda mer detaljert analyse av overføringsrelaterte økonomiske strømmer i verdensfotballen det siste tiåret. Spesielt viser den at mengden overføringsgebyrer pådratt klubber i 2023 (rundt €12,4 milliarder) var nesten 25 % høyere enn i forrige rekordår 2019. Dette skyldes i hovedsak den kraftige økningen i engelsk Premier League og Saudiarabien Pro League-klubbenes investeringer.

Tallene som publiseres inkluderer faste kjøpsbeløp, eventuelle tillegg uavhengig av om de faktisk er betalt, samt beløp investert i forbindelse med betaling av lån. Forhandlede beløp for lån med kjøpsplikt inngår i fordelingen for overføringsåret. Innenfor grensene for tilgjengelig informasjon, vurderer dataene om mottakerne videresalgsgebyrer forhandlet av tidligere klubber.

Les: Mektig lei Everton-spillers syting

Ingen artikler å vise