Guardiola innrømmer at Philips fikk en unik plattform i Leeds

0
81
Maestro. (foto: leeds, twitter)

Kalvin Philips’ overgang fra Manchester City til Leeds ifjor sommer gikk ikke helt som planlagt. Imens den talentfulle midtbanespilleren drømte om den berømte lyseblå drakten, innrømmer manager Guardiola at spilleren ikke kan matche de arbeidsforholdene Bielsa skapte for han i Leeds.

Da Manchester City hentet Kalvin Phillips fra Leeds sommeren 2022, var den defensive midtbanespilleren på vei opp. Fra å ha ha båret den hvite drakta så langt i karrieren, gjennom et historisk opprykk, gnistrende god førstesesong i Premier League, inn på det engelske landslaget, skulle Phillips inn som del av lagmaskinen til en av verdens største klubber. Det gikk ikke som planlagt, nå innrømmer Guardiola at Marcelo Bielsa ga Phillips arbeidsforhold han ikke kan matche.

I sommer var Phillips ryktet på vei bort etter en sesong med minimalt med spilletid og Guardiolas «han er i for dårlig form etter VM»-uttalelsen i desember. 27-åringen kunne avslutte oppholdet med The Treble, men valgte å bli for å kjempe om spilletid hos verdens beste klubb.

LES: Agentbråk skaper rystelser i fotballen

Mens vi venter på gjennombruddet, forteller Guardiola at han ikke kan matche tilbudet Bielsa ga Phillips i Leeds.

-Marcelo Bielsa ga Kalvin den beste utgaven av Kalvin. Jeg ville «elske» å ha gjort det med Kalvin som Marcelo gjorde. Vi har vår spesifikke måte å spille på, og noen ganger kjemper han med et par ting, men den forrige spillestilen (hos Leeds) var perfekt for ham, sier Guardiola ifølge BBC Sports.

LES OGSÅ: Nå må han finne en erstatter

Erkjennelsen tyder på at City-oppholdet nærmer seg en slutt for Phillips.

Ingen artikler å vise