Agentbråk skaper rystelser i fotballen

0
79
Sven Mislintat før det smalt.

Den tyske sportsdirektøren Sven Mislintat er i sentrum av en skandale. Han anklages nå for å ha blandet agentvirksomhet sin rolle som teknisk direktør for Ajax.

Sven Mislintat har blitt sett på som en av fotballverdenens hotshots. Sportsdirektør hos Stuttgart, Head of Scouting for Arsenal og Borussia Dortmund. Så teknisk direktør for Ajax fra mai, der han forrige uke fikk sparken etter en mulig interessekonflikt i en overgang. Nå rulles saken opp, der det ser ut som «Diamantøyet» i stort omfang misbrukte sin posisjon.

Mislintat eier et selskap som eier del av agentfirmaet AKA Global. Ifølge direktøren for nederlands investorforbund VEB, har tyskeren vært involvert i flere saker som ikke tar seg godt ut når du jobber for et aksjeselskap som Ajax.

LES: Nå må han finne en erstatter

-.. Det ser ut til at det er beskjeder til spillere som rett før deres drømmeovergang får beskjed at de må skifte agent til Arthur Bech, ellers blir det ikke noe av overgangen. Det er muligens utbredt i fotball, men det er ikke lovlig i et børsnotert selskap, sier direktør for VEB Gerben Everts til nederlandske NOS.

Ifølge NOS kjøpte Arthur Beck seg i juni inn i selskapet til Mislintat, det skal angivelig dreie seg om 12 spillere som har fått beskjeden om å skifte agent.

LES OGSÅ: Nå er kontrakten hans forlenget

Ingen artikler å vise