Erik ten Hag og utfordringen med kommunikasjon hos Manchester United

0
144
Ten Hag oppgitt etter unødvendig tap.. (foto: united, x)

Selv etter imponerende resultater forrige sesong, står Manchester Uniteds manager Erik ten Hag overfor spørsmål om hans evne til å kommunisere effektivt med spillerne. The Athletic rapporterer om bekymringer rundt nederlendernes kommunikasjonsferdigheter, som tidligere var et tema under Tottenhams overveielse av å ansette ham. Mens Ten Hag er anerkjent for sin fotballtaktikk, hevdes det at utfordringene med kommunikasjon kan påvirke lagets konsistens og ytelse.

Da resultatene kom forrige sesong med ligacuptittel, nesten-tittel i FA-Cupen og Champions League-billett, var det få som stilte spørsmål til Erik ten Hag som manager. Med sportslige nedturer kommet det automatiske spørsmålet: Er nederlenderen rett mann for Man United? Ifølge The Athletic sto Tottenham overfor muligheten til å ansette Ten Hag etter Jose Mourinho i 2021, men Spurs-ledelsen trakk seg. Det var bekymring for nederlenderens communication skills.

Ten Hag er en systematiker som jobber hardt for at alle detaljer skal være på plass i spillet – og at spillerne skjønner oppgaven sin. Ifølge The Athletic har det skapt en god del frustrasjon hos enkelte spiller.

LES: Troy Deeney får sparken som manager i Forest Green Rovers

Ten Hag har en arbeidsmetodikk der han gjentar og gjentar instruksjonene, også de som skulle være enkle å få med seg. Det meldes om taktiske samlinger som holder på opp mot timen, der spillere som har engelsk som andrespråk mister konsentrasjonen. Goal mener dette kan ha vært noe av grunnen til at laget ikke har klart å levere jevnt over hele sesongen, noen kamper har United-spillerne løpt rundt som i ørska når presset har blitt stort.

LES OGSÅ: Liverpool melder interesse for Kylian Mbappé

Det er liten tvil om at Erik ten Hag er et ess fotballfaglig, men hvis han ikke klarer å formidle det så spillerne følger planen – men samtidig slipper seg løs til å levere på høyeste nivå – da er ikke nederlenderen rett mann til jobben.

Ingen artikler å vise