En liten stund før Zidane overtar

0
268
Mester Zizou.

Da den franske superhelten Zinedine Zidane valgte å gi seg som manager for Real Madrid sommeren 2021, stod en rekke klubber og banket på med svært fristende tilbud. Ingen fikk napp, først en lang ferie og så kanskje.

Det var egentlig bare to jobber som var aktuelle, manager for Paris Saint-Germain eller landslagssjef for Frankrike. – I fjor sommer ble jobben som manager i Paris Saint-Germain ledig. – Og da skjedde det noe rart.

Eierne fra Qatar hadde lenge drømt om å få Zinedine Zidane til å lede klubben, men nyansatt sportsdirektør/spesialrådgiver Luis Campos valgte istedenfor å hente inn en gammel kompis fra Lille, Christophe Galtier. – Dette kom samtidig som Zinedine Zidane egentlig var mest klar for jobben som landslagssjef.

Trøbbel i Paris!

Les: Tidligere Leicester-trener kastes inn i Serie As største sirkus

Frankrike tok sølvmedalje i VM i Qatar og alle regnet med at landslagssjef Didier Deschamps ville slutte etter mesterskapet slik han hadde signalisert og jobben tilbudt til Zinedine Zidane. – Men den svært skandaleomsuste presidenten i det franske forbundet valgte å tilby en forlengelse til sin gamle venn, enn å miste makt til en kritisk folkehelt.

Frem til VM pausen før jul gikk det meget bra for PSG sin nyansatte manager Christophe Galtier, fransk presse var litt overrasket over hvor bra det hadde gått og begynte å tvile på sin egen hoderisting da han ble ansatt. – Laget var ubeseiret under Galtier og hadde en andreplass i gruppespillet i Champions League.

Men etter VM i Qatar har Paris Saint-Germain gått på fem tap, inkludert tre på rad i tre forskjellige konkurranser: I 16-delsfinalen i Coupe de France i Marseille, i Monaco i ligaen og denne tirsdagen i 16-delsfinalen først. etappe av Champions League mot Bayern München.

LES: OGSÅ: Glemmer nok aldri da Real Madrid takket nei til å signere Bellingham så og si «gratis»

Le Parisien melder at sjefene i klubben har begrenset tillitt til Christophe Galtier etter tre strake tap og vil følge nøye med de to neste kampene.

RMC Sport-profil Daniel Riolo vil ha Galtier fjernet «så snart som mulig». Han sier: «Det er ingen trener i laget. Det er en trener som ikke er til nytte fordi han er spist opp av statusen til spillerne, av stjerner han føler seg tvunget til å spille, men som ikke lever opp til nivået sitt».

Les på Radiosporten: Joe Lewis er rimelig sikker han får solgt Tottenham før han blir 100

Riolo beskriver Champions League-problemene som at PSG «ga ham (Galtier) en drakt som er altfor stor til å ha på seg til bryllupet og i bryllupet ler alle av ham». Sporten skrev også onsdag at PSG-sjef Nasser Al-Khelaïfi og Chelsea-eier Todd Boehly hadde et møte og diskuterte Neymar.

PSG ønsker å kvitte seg med brasilianeren. RMC Sports’ Daniel Riolo er enig, og bemerker at Neymar var involvert i en pokerturnering sent onsdag kveld, dagen etter Bayern-kampen, til tross for at Kylian Mbappé snakket om å «spise godt og sove godt» før returen.

Kun kort tid før Zidane tar over roret. PSG trenger en «voksen» til å ta kontrollen.

Ingen artikler å vise