Djokovic regjerer i fravær av kongen av Roland Garros

0
130

Novak Djokovic vinner sin tredje Roland Garros-tittel. Serberen vinner på Paris-banene i fravær av kongen av turneringen, 14 ganger mester for arrangementet, Rafael Nadal.


Årets utgave av Roland Garros var annerledes enn de forrige 18 utgavene. De parisiske domstolene savnet den ubestridte kongen av turneringen, Rafael Nadal, som vant Paris Slam rekord 14 ganger. Spanjolen trakk seg fra arrangementet på grunn av en skade og hofteoperasjon. Nadals beslutning om å trekke seg fra turneringen åpnet døren til seier for alle de som uten hell har forsøkt å beseire spanjolen de siste to tiårene. Blant dem var Novak Djokovic, som kjører med Nadal om tittelen tennisspiller med flest Grand Slam-titler.

Les: Arsene Wenger så talentet for nesten ti år siden, nå blir han tidenes dyreste Arsenal-spiller

Før starten av Roland Garros 2023 bar Rafael Nadal og Novak Djokovic sammen tittelen som historiens mest dekorerte tennisspiller i en grand slam. Hver av dem har vunnet 22 Grand Slam-trofeer. Djokovic ble forhindret fra å slå rekorden av Rafael Nadal, som serberen aldri klarte å vinne med på Roland Garros. Hindringen for Nadal var hans egen kropp. Spanjolen har slitt med en hofteskade siden januar, som til slutt tvang ham til å trekke seg fra turneringen og opereres. Dette åpnet døren for Novak Djokovic til en mulig triumf på Roland Garros, fordi eksperter så kun én spiller som en mulig trussel mot serberen.

Les på Sporten: Real Madrid storfavoritt til å vinne Champions League!

Mange tenniseksperter trodde at Carlos Alcaraz ville vinne årets utgave av Roland Garros. På arrangementet ble han nummer 1 på rangeringen og presenterte storform. Imidlertid tapte spanjolen, til hele verdens overraskelse, for serberen, og fremfor alt for sin egen kropp. Under semifinaleduellen med Djokovic fikk Alcaraz kroppskramper som hindret ham i å bevege seg på banen, og som følgelig førte til tap av kampen.

I finalen til Roland Garros møtte Novak Djokovic Casper Rudd. Rudd er en norsk tennisspiller som gikk videre til finalen i Roland Garros for første gang i 2022. Da tapte han mot Rafael Nadal i tre sett. Det var det samme nå, men denne gangen overrasket Rudd med tennisen sin. I første sett ledet han til og med 4:1 i kamper, og i den avgjørende delen av kampen ga han opp først etter 5 kamper. Novak Djokovic vant kampen i tre sett med 7-6, 6-3, 7-5. Dette er Novak Djokovics tredje Roland Garros-tittel og den 23. Grand Slam-seieren i karrieren totalt.

Ved å vinne Roland Garros 2023 ble Novak Djokovic den første tennisspilleren i historien til å vinne en grand slam 23 ganger. Serberen overtok Rafael Nadal i denne klassifiseringen med én tittel. Gitt Djokovic sin nåværende form og Nadals fravær, mistenker vi at Djokovic kan vinne minst en slam til i år. Denne sesongen skal tennisspillerne konkurrere i Wimbledon og US Open Grand Slams.

Ingen artikler å vise