Arsene Wenger så talentet for nesten ti år siden, nå blir han tidenes dyreste Arsenal-spiller

0
426
Arsene Wenger jobber nå som spesialrådgiver for FIFA

Det er bare å nevnde navn som: Kolo Toure, Jack Wilshere, Nicolas Anelka, Ashley Cole, Robin Van Persie, Cesc Fabregas, Patrick Vieira og Thierry Henry så skjønner man hvor unik god Arsenal sin legendariske manager Arsene Wenger var til å finne og dyrke frem store spillere.

Det er en spiller, som han «oppdaget» for som aldri kom til Arsenal før nå!. Det som kommer til å bli Arsenals dyreste kjøp gjennom tidene trenger ikke reise så langt. – Declan Rice som har satt reisen fra å være en ren forsvarsspiller til å bli en defensiv midtbanespiller er West Ham sin største stjerne. – Begge klubbene holder til i London.

Jeg skal ærlig innrømme jeg trodde Arsenal sin jakt på Declan Rice var over da de bare var villige til å tilby 80 millioner pund, langt under det West Ham krevde, som Transfermarkt hadde som estimert verdi og ikke minst hva andre er villige til å betale.

Nå har de jekket opp budet og ikke bare det. – The Guardian skriver at Gunners har blitt enige med West Ham om en kjøp på 100 millioner pund. 28 millioner pund mer enn Arsenal sitt dyreste kjøp på langt. Nicolas Pepe kom fra Nice for 92 millioner pund sommeren 2019.

Les på Sporten: Real Madrid storfavoritt til å vinne Champions League!

Arsenal sin mangerlegende Arsene Wenger så faktisk Declan Rice sitt enorme potensiale for lenge siden.

En flytting til Emirates Stadium vil sannsynligvis gjøre Rice Arsenals første sommersignering foran det som forventes å bli et travelt vindu for manager Mikel Arteta. – Vinduet åpner offisielt på onsdag, og Football Insider bekrefter at 24-åringen har sagt «ja» til Arsenal-prosjektet og muntlig avtalt personlige vilkår, kan en avtale raskt bli enige.

Har parkert konkurranse fra Manchester United, Bayern München, Chelsea, Manchester City og Juventus.

Wenger om Rice
Rice begynte sin ungdomskarriere som en del av Chelseas akademi, men ble avskrevet i en alder av 14 år. Han fortsatte med West Ham, og signerte sin første profesjonelle kontrakt i 2015.

De siste sesongene har den defensive midtbanespilleren bitt en av toppspillerne i Premier League. Han ser nå ut til å bli Arsenals klubbrekordsignering – og oppfyller en profeti fra Wenger i prosessen.

LES: Gladmelding: Chelsea ser ut til å slippe problemet Lukaku

I 2019 hadde London Evening Standard en artikkel som beskriver første gang den legendariske franske manageren så Rice spille. Det sto: «Det var tidlig en ettermiddag i september 2015 og Arsene Wenger hadde stått ved en av banene på Arsenals treningsbane og sett U18-erne hans spille mot West Ham da han etter 20 minutter bestemte seg for at han hadde sett nok.

«Da han gikk bort, henvendte han seg til et medlem av trenerteamet og påpekte at den beste spilleren på banen var Declan Rice – en 16 år gammel midtstopper.

«Wenger var ikke i tvil om at han var et ekte talent.»

Nesten åtte år etter Wengers første syn på Rice, ser han ut til å nærme seg muligheten til å bli en Arsenal-stjerne.

Les: Har allerede fått på plass Ruud van Nistelrooy erstatter

Ingen artikler å vise