Casemiro overgangen: Hvorfor Manchester United gikk glipp av Kane

0
546
Harry Kane

Manchester Uniteds forsøk på å signere Harry Kane ble stoppet av Casemiro-avtalen, da lønnskravene ville brutt med FFP-regelverket. Mens Kane scorer mål for Bayern München, søker United nå en ertatning for den skadde midtbanespilleren, samtidig som milliardæren Sir Jim Ratcliffe argumenterer for promotering av engelske talenter i klubben.

I år etter år har Harry Kane levert mål på løpende bånd for Tottenham, men uten at det har produsert pokaler for London-laget. Han var svært nær en overgang til den blå delen av Manchester for to somre siden, men den ble til stor frustrasjon for Harry Kane stoppet av styreleder Daniel Levy.

Etter en katastofesesong med Antonio Conte som manager ble det i sommer klart at Harry Kane, som har vært på kontrakt med Tottenham i nesten 20 år ville videre. – Et alternativ var Manchester United.

Les: Manchester United planlegger å droppe Amrabat

Det endte med at Bayern München i sommer brøt alle egne regler for lønn og spillerkjøp og la 95 millioner euro på bordet til Tottenham og ga Harry Kane en ukelønn på nesten fem millioner kroner. Det har vist seg å være et varp! Harry Kane er bedre enn noen gang og har scoret 21 mål på 15 kamper.

Manchestre United mangager Erik ten Hag ønsket virkelig å signere Harry Kane, men det gikk som kjent ikke. The Athletic forteller hvorfor.

Den brasilianske midtbanespilleren Casemiro kom til de røde djevlene fra Real Madrid for 70 millioner euro i august 2022 og etablerte seg raskt som en av Erik ten Hags viktigste spillere. – Denne sesongen har vi sett et fall i prestasjon, ikke bare fra Casemiro, men for hele Manchester United. – En hamskrigsskade har holdt Casemiro utenfor siden 1.november

Mancehster United jobber med et salg i janauar og går etter Everton-midtbanespiller Amadou Onana som erstatter.

Casemiro-avtalen «gjorde slutt på Uniteds håp om en overgang for Harry Kane i sommer fordi lønnen til den engelske spissen ville vært for høy og sette klubben i brudd med FFP-regelverket. – Ten Hag valgte å signere Casemiro fordi han trengte en «umiddelbar effekt», og klubben var enstemmig enig i avgjørelsen.

Les mer: Klopp ønsker mer engasjement fra supporterne

Sir Jim Ratcliffe antas imidlertid å ha stilt spørsmål ved signeringen under sin turné i Carrington allerede i mars. – den britiske milliardæren som fikk aksept på sitt bud på 25% av aksjene i Manchester United i november har poengtert flere ganger at fremover vil engelske spillere prioriteres.

Ingen artikler å vise