Bayern München og PSV Eindhoven kjemper om AIKs stortalent Jonah Kusi-Asare

0
112
Jonah Kusi-Asare

Bayern München har angivelig lagt inn et bud på 16 år gamle Jonah Kusi-Asare fra AIK, men sportdirektøren avviser påstanden. PSV Eindhoven viser også interesse og er villige til å betale opptil 10 millioner euro. Kusi-Asare, som nylig forlenget kontrakten sin med AIK, ser ut til å være et ettertraktet talent på det europeiske markedet.

Fussball News skrev nettopp at Bayern München har lagt inn et bud på spisstalent Jonah Kusi-Asare. 16 åringen som kom til AIKs ungdomssatsning for ganske nøyaktig et år siden ble 1.januar løftet opp til å spille for A-laget av klubbens norske sportsdirektør Thomas Berntsen.

De tyske mesterne ønsker å binde angrepstalentet til en kontrakt over tre og et halvt år, med opsjon på ytterligere to år, ifølge Fussball News, som opplyser at gigantene har lagt inn et bud . (Avtalen vil imidlertid gå i strid med Fifas regelverk fordi en spiller under 18 år ikke kan signere en kontrakt som strekker seg over en lengre periode enn tre år.)

Les: Bensebaini åpner for Manchester United-overgang

Planen er at han skal spille på klubbens andrelag og fortsette å utvikle seg der, men også trene med A-laget, dersom avtalen går igjennom. Den tyske avisen skriver at det er lagt inn et bud på 5 millkoner euro, noe som Thomas Berntsen avviser.

På SMS fra Fotbollskanalen svarer han ganske enkelt: «Nei» og følger opp med en «ingen anelse» på spørsmål om det er interesse fra Bayern München.

Også nederlandske PSV Eindhoven sies å være interessert i Kusi-Asare. Den nederlandske klubben skal være villig til å betale enda mer, opptil 10 millioner euro.

Kusi-Asare skal imidlertid bli tiltrukket av en overgang til Bayern, ifølge opplysningene.

Thomas Berntsen har gitt beskjed om at Kusi-Asare skal selges dyrt dersom han skal selges. «Vi skal få så mye som mulig for ham» sa Berntsen i Lundhs podcast i september.

LES: Mbappé får ultimatum av Real Madrid

Kusi-Asare signerte ny kontrakt med AIK i november og den strekker seg over tre år.

Fotboll-Sthlm har tidligere opplyst at BP har en videresalgsklausul på 30 prosent på Kusi-Asare.

– Jeg kan bekrefte at det er en videresalgsklausul, men jeg ønsker ikke å kommentere mer enn det, sa administrerende direktør Fredrik Söderberg til siden i desember.

Kusi-Asare spilte fire kamper i Allsvenskan i fjor.

Ingen artikler å vise