Aston Villa og Brighton i kampen om toppfire-plass

0
94

Aston Villa og Brighton befinner seg i kampen om en toppfire-plass i Premier League, drevet av imponerende ledelse og ambisiøse signeringen. Unai Emerys Villa forbereder seg på å utløse en utkjøpsklausul, mens Brighton ligger bare ett poeng unna fjerdeplassen.

Både Aston Villa og Brighton er topp fire kandidater denne sesongen på grunn av briljant ledelse både av managere henholdsvis Unai Emery og Roberto De Zerbi og sportslig ledelse.

Mens Brigton befinner seg på femteplass et poeng fra fjerdeplassen og Aston Villa på syvendeplass. Unai Emery har fått et godt budsjett for vintervinduet og de har funnet flere verdige kandidater. En av dem er en lagkamerat til Martin Ødegaard fra tiden i Real Sociedad.

Les: Henter Fernando Santos erstatter fra egne rekker

Aston Villa er «klare til å utløse» utkjøpsklausulen til en spiller Martin Ødegaard prøvde å hjelpe til Arsenal.

Villa gjorde et par svært gode signeringer i løpet av sommeren da han landet den spanske midtstopperen Pau Torres og den franske vingen Moussa Diaby. Paret kostet til sammen 83,4 millioner pund (inkludert tillegg) å signere, og spesielt Diaby har ikke kastet bort tid på å vise han var verdt investeringen. Den elektriske kantspilleren har allerede høstet to mål og to assist på fem Premier League-kamper.

Sports Mole skriver at Villa vil ta frem det store sjekkheftet igjen i januar.

Det hevdes at Unai Emery er på jakt etter en annen midtstopper i toppklasse etter Tyrone Mings’ ACL-skade i tidlig sesong. Mings kommer neppe til å spille igjen denne sesongen etter å ha gjennomgått en operasjon.

Villa svarte med å drafte Clement Lenglet på lån fra Barcelona. Men Unai Emery ønsker et alternativ av høyere kvalitet som også vil være en langsiktig løsning.

Robin Le Normand har glimret for Real Sociedad de siste fire sesongene og har blitt behørig belønnet også på den internasjonale scenen. – Midtstopperen ble født i Frankrike, men fikk spansk statsborgerskap i mai. Siden den gang har Le Normand raskt etablert seg som en nøkkelkomponent for sitt adopterte land.

Les: Draxler gidder ikke å pakke det inn som Ronaldo, Benzema, Henderson…

Real Sociedad ønsker ikke å miste Le Normand og vil derfor ikke godta en avtale til lavere enn utkjøpsklausulen på mellom 50 og 60 millioner euro. (forskjellige kilder sier ulike tall)

Gunners dimensjonerte Le Normand før sommervinduet åpnet. Arsenal-kaptein Martin Ødegaard sitt beste for å hjelpe med å lokke forsvareren til Nord-London.

Ødegaard kjenner Le Normand godt gjennom sin egen tid i Real Sociedad. En flytting til Emiratene skjedde likevel ikke.

Ingen artikler å vise