Uniteds Højlund mottar færrest pasninger i Premier League

0
204
Give me fu.... the ball! (foto: united, twitter)

Rasmus Højlund, som ble hyllet som Uniteds målscorer ved signering, har mottatt færrest pasninger av samtlige angrepsspillere i Premier League. Analyser viser at de to vingene Antony og Garnacho er tilbakeholdene med å involvere spissen, og Paul Scholes peker på deres egoistiske spillestil. Den danske 20-åringen er dermed i fare for å mislykkes i Uniteds angrep.

Tidligere i måneden kom United-legenden Paul Scholes med analyse av et av Uniteds store problemer i angrepsspillet: «Den store bekymringen for meg er midtspissen [Rasmus Hojlund]. Vi kan ikke skape en sjanse for ham». Etter West Ham-kampen som endte uten scoring for United, kommer Scholes sin uttalelse tilbake med oppjustert varselnivå. Mye skyldes to United-spillere som vegrer seg mot å involvere spissen i angrepet.

The Telegraph fulgte opp Scholes sin bekymring og gikk gjennom statistikken i Premier League. Tellejobben kom til konklusjonen at Højlund er den som har mottatt færrest pasninger av samtlige angrepsspillere i Premier League.

LES: Vitesse henter inn velkjent redningsmann som hovedtrener for sjette gang

Dette er spissen Erik ten Hag ved signering hyllet som målscoreren klubben manglet på topp.

En spiss skal være tilgjengelig for å få et pass foran motstandernes mål, men spillet må også legges opp rundt Højlund. Da Erling Haaland dro på seg City-drakta, var Pep Guardiola klar på at City må tilpasse seg Haalands styrker, ikke omvendt. Resultatet ble en sesong for historiebøkene.

Paul Scholes hadde en forklaring på hvorfor Højlund ikke blir del av United-angrepet. «Du forventer mye produkt fra vingene dine, Antony, Garnacho, men de er ganske egoistiske spillere. De tenker på å score selv, sine egne mål», sa Scholes til TNT Sports.

Dette var før West Ham-kampen denne uken. Ifølge Footballtransfers presterte de to vingene her å sende totalt én pasning til spissen sin i løpet av de 57 minuttene Højlund var på banen.

F7: Ole Gunnar Solskjær vil være sikker han ikke blir bedt om å lede en «barnehage»

Antony og Garnacho er begge spillere som selv kutter inn fra vingen for egne skudd på mål. Av Ten Hags vinger er det bare Facundo Pellistri som har vist han liker å sende ballen inn i boksen med adresse spiss.

20-åringen Højlund er nesten dømt til å mislykkes.

Manchester United – Aston Villa

Ingen artikler å vise