Ufattelig dyrt å sparke «verdens verste manager»

0
860

Det var ikke mye vi så til de omtrent 7 milliarder kronene som Chelsea har brukt på spillere de to siste overgangsmarkedene på lørdag. Chelsea klarte å tape 0 – 1 mot bunnlaget Southampton hjemme på Stamford Bridge. Avstanden opp til serieleder Arsenal er hele 23.poeng.

Les: Fransk media: Har fått innkalling fra PSG

Sesongen er allerede tapt, det blir ikke spill i Champions League neste sesong, med mindre de klarer å vinne årets utgave, men da trenger de å faktisk spille bra fotball. – Manager Graham Potter som hadde suksess frem til han ble kjøpt ut av sin avtale med Brighton i september i fjor vet at penger ikke nødvendigvis betyr suksess.

Les: Marcelo er tilbake i Madrid hos familien

Chelsea fansen er enig med seg selv!… Graham Potter er nå offisielt den verste manageren i historien.

The Blues har vunnet bare to av sine siste 14 kamper – mot Bournemouth og Crystal Palace – fansen er rastløse og vil ha seiere og ny manager, mens fortsatt virker det som om styrerommet støtter Potter. Grunnen kan være at det blir svært dyrt å sparke han.

Den nøyaktige verdien av Potters kontrakt er ikke kjent, men det som er klart er at han har en femårsavtale som løper frem til sommeren 2027. – estimatene som gutta med kalkulatorene mener stemmer er at han tjener omtrent 140 millioner kroner i året og dermed må klubben ut med 620 millioner kroner hvis de ønsker å sparke han nå.

Les: Gigantklubb i trøbbel har kontaktet Mourinho

Jeg skal innrømme hadde jeg vært Potter denne situasjonen hvor det egentlig dreier seg om seigpining, ville jeg vært fristet til å komme med noen dårlige strategier og heller kjøpt meg et slott i Frankrike jeg kunne slappet av i.

Ironien er at Chelsea har brukt så ekstremt mye penger at de ikke har mulighet til å gi Graham Potter sparken og bruke store penger på å ansette en ny!. Klubben balanserer allerede på en knivsegg når det gjelder Financial Fair Play (FFP), som de har så langt navigert gjennom ved å gi spillerne lange kontrakter som kan amortiseres over en lengre periode.

Å gi Potter et stort engangsbeløp vil imidlertid merkeds med en gang i bøkene og gi en umiddelbar ubalanse i deres delikate plan.

Dette kan være en grunn til at Chelsea-manageren får så lang tid til å snu ting.

Ingen artikler å vise