Tidligere RBK-spiller Casper Tengstedt har for alvor knekket koden hos Benfica

0
156
Har jobbet seg varm i den røde drakta. (foto: benfica, twitter)

Den danske spissen forlot RBK i januar for det store fotballeventyret. Benfica hadde yppet i Champions League og styrte inn mot nok et seriegull i Portugal. Tyskeren Roger Schmidt var hentet inn som trener før sesongen og viste han så ut til å være rett mann for jobben. Overgangen var tøff for Tengstedt, Schmidt var ingen trener som delte ut spilletid til ferskingene, hver eneste spiller måtte vise før kampdag han fortjente minutter på banen.

Tengsted har vært tålmodig og har fulgt Fredrik Aursnes, som har vist veien til å etablere seg i førsteelleveren. Nå kommer belønningen for dansken.

LES: Jordi Gonzalez på vei til Rosenborg

Matchvinner mot erkerival Sporting, godt med spilletid siden oktober og ros fra Benfica-treneren. På søndag var den tidligere eliteseriespilleren igjen matchavgjørende i serien med scoring i 1-0 seieren over Braga, Benfica troner med seieren øverst på tabellen i den portugisiske ligaen.

Roger Schmidt er svært fornøyd med Tengstedt, som nå for alvor har tatt steget fra norsk liga.

-Taktisk er han intelligent og fysisk gjør han det han skal. Vi har flere spillere i angrepet som alle skal passe på jobben sin, det er Casper skikkelig god til. Han er også god med ballen. Han viste god timing i avslutningene og han fortjente å spille, sier Benfica-treneren til A Bola.

Schmidt er kjent for å ikke bruke de store superlativene når han beskriver innsatsen til Benfica-spillere, dette er trolig det nærmeste Tengstedt kommer: Dritbra, gutt!

SPORTEN: Donny van de Beek avtalen er mindre enn forventet

Fredrik Aursnes var selvfølgelig på banen fra start.

Ingen artikler å vise