Syv milliarder brukt og 11.plass i Premier League – Ikke rart Graham Potter fikk sparken

0
201
Graham Potter

Da Graham Potter ble hentet til Chelsea var beskjeden at han ville få ikke bare midlene, men også tiden som trengtes til å bygge opp et et suksessrikt lag fra grunne. – Men med spillerkjøp på syv milliarder var det forventet at man i det minste ville befinne seg på øverste halvdel av tabellen.

Graham Potter seilte på en bølge av suksess i flere år helt til han lot seg friste av gigant lønninger hos «The Blues» – Chelsea med nye eiere sparket Thomas Tuchel syvende september i fjor og hans etterfølger var Graham Potter, tidligere i Östersunds FK, ble kjøpt fri fra Brighton.


«Vi er alle skuffet over utfallet» sier eierne Todd Boehly og Behdad Eghbali i en uttalelse.

Les: Enorm interesse for Jesper Lindstrøm i Premier League

Potter hadde en grei start på sin nye jobb, men etter det har det vært knallhardt for 47-åringen. Foreløpig står Chelsea, som ble sett på som et topplag før sesongen, parkert på ellevteplass i Premier League.

Partene går hver til sitt etter syv måneder. «Fra alle i klubben vil vi takke Graham for hans bidrag til Chelsea. Vi har den største respekt for Graham som trener og person. Han har vært profesjonell hele veien, og vi er alle skuffet over resultatet» sa eierne Todd Boehly og Behdad Eghbali i en uttalelse.

Les: Slutt å rakke ned på Mudryk!

Potter ledet Chelsea på totalt 31 kamper.

Samtidig melder Chelsea at Bruno Saltor, som tidligere var assistenttrener i Potters stab, blir midlertidig manager.

Hvem som skal overta på sikt er fortsatt innhyllet i uklarhet. I følge overgangsjournalist Fabrizio Romano er Julian Nagelsmann, nylig fra Bayern München, klar for den ledige jobben.

Chelsea, som fortsatt er i Champions League, spiller neste tirsdag. Da står Liverpool for motstanden i Premier League.

Tyske Sky melder at Julian Nagelsmann, som ble sparket av Bayern München forrige uke, er en kandidat til å ta over Chelsea. 35-åringen har hatt en meteor karriere og har, til tross for sin unge alder, allerede fullført treneroppdrag i Hoffenheim og RB Leipzig i tillegg til Bayern.

Les: Fjernet fra Manchester United sin salgsliste

Ingen artikler å vise