Fjernet fra Manchester United sin salgsliste

0
436
Gleden er stor

Football Insider melder at Anthony Martial, Scott McTominay, Harry Maguire og David De Gea er på en liste over spillere som Manchester United tenker å selge/la gå til sommeren. – Med stor og smått skal det være hele syv spillere på den listen og i ukene som kommer er listen tippet å bli enda lenger.

Men Skottland sin helt fra EM-kvalifiseringskampene er tatt ut av listen.

Med to kamper spilt av EM-kvalifiseringskampene kan vi nesten allerede si at Norge ikke kommer til et internasjonalt mesterskap denne gangen heller. – En grunn er Manchester United spiller Scott McTominay som banket inn mål og sørget for seier mot Kypros og Spania. Skottland leder gruppe A med 6 poeng foran Spania med 3 poeng. – (Norge har bare Kypros under seg med et poeng vi klarte skrape sammen mot Georgia).

Dumt for Norge og bra for Skottland og Scott McTominay som har en voksende stjernestatus både på landslaget og hos Manchester United. – Manager Erik ten Hag kan bruke 26 åringen fremover som en ren spiss, istedenfor på midtbanen som kommer til å bli svært befolket etter sommeren.

Det som før landslagspausen var en sannhet i engelsk presse, nemlig at Scott McTominay som har gått i gradene i Manchester Uniteds akademi skulle selges til sommeren er ikke lenger en sannhet!

Les: Forsøker seg på Manchester Uniteds best betalte

Etter sin minneverdige dobbel mot Spania sa McTominay: «Som barn var jeg en offensiv midtbanespiller, og så strakte jeg meg litt, jeg ble litt for stor til det – de små mellom linjene – men så var jeg mer en sittende midtbanespiller. Men jeg liker å gjøre begge deler; jeg liker å komme i boksen og selvfølgelig hjelpe lagkameratene mine å forsvare også.

I forkant av Uniteds retur til Premier League-kampen på søndag mot topp-fire-rivalene Newcastle, ble Ten Hag spurt på en pressekonferanse om McTominay kunne brukes lenger frem for de røde djevlene.

«Scott kan spille i mange roller, det er klart han har scoringsevner for Skottland, men også denne sesongen for oss er han en veldig god avslutter,» sa Ten Hag.

«Jeg ser på ham som en midtbanespiller, så er jeg fornøyd med det Wout [Weghorst] gjør. For når Wout er i laget, presterer laget bedre.»

Les på Radiosporten: Har funnet en som passer bedre enn Haaland

McTominay ble en del av Uniteds førstelag under Jose Mourinho som en offensiv midtbanespiller og har ikke spilt som spiss siden ungdomsdagene. – Han spilte 16 Premier League 2-kamper på topp i 2016/17-sesongen – hans siste før han ble et fulltidsmedlem i Uniteds senioroppsett – men scoret bare tre mål.

Likevel vil en rask titt på samlinger på YouTube vise at McTominay var en begavet avslutter i sin ungdom. Han har imidlertid kun scoret 18 mål på 202 seniorkamper for de røde djevlene. – Avstanden mellom målene kan bli vesentlig kortere i fremtiden.

Blålink: Melatonin Vital : Problemer med å sove? Prøv sovepillen alle snakker om. Prøv produktet gratis. Betal kun for frakt

Sky Sports og BBC har begge i dagens sportssendinger i forkant av dagens Premier League kamp mot Newcastle diskutert Scott McTominay sine egenskaper foran mål og at Erik ten Hag nå har oppdaget hvilken kapasitet han har. Konsensus er at han ikke selges til sommeren likevel og at han benyttes som en reserve på spissplassen i fremtiden.

Ingen artikler å vise