Statistikken gir et glimt av håp for ten Hag

0
57
Erik ten Hag. (foto: united, twitter)

I lys av Manchester Uniteds skuffende sesongstart, ser BBC nærmere på Erik ten Hag’s tid som manager i klubben. Til tross for motgangen minner statistikken om at han ikke har gjort det så ille som noen vil ha det til.

Den engelske rikskringkasteren BBC synes det er på tide å nyansere bildet på situasjonen hos Manchester United. Klubben har blitt så vant til å sparke managere etter én, to sesonger, at når motgangen kommer, rykker det i «oppsigelses-fingeren» hos klubbledelsen. Ja, det har vært en grusom sesongstart for en av verdens desidert største klubber. Ja, Erik ten Hag og spillerne mistet fullstendig stilen i to 0-3 tap på Old Trafford i løpet av en firedagers-periode. Likevel, BBC minner om at Erik ten Hag faktisk ikke har gjort det så ille.

For ser man på de 77 kampene til Erik ten Hag har ledet Manchester United, er det bare en eneste United-manager som har flere seire. Nei, det er ikke Alex Ferguson som er den ene.

LES: Manchester United ydmyket av Manchester City: Kan Potter være løsningen?

BBC har regnet seg frem til at Ten Hag har vunnet 48 av 77 kamper som United-trener. Bare Ernest Magnall 1903-12 har gjort det bedre i klubbhistorien.

Statistikk kan brukes til så mangt og tolkes ulikt. BBC har et poeng hvis suksess måles etter hvor mange seire en United-manager har i løpet av 77 kamper. United-supporterne, som satt med sesongskort på Old Trafford på søndag mot Manchester City og onsdag mot Newcastle, bryr seg neppe om denne statistikken.

LES OGSÅ: Vincent Kompany frustrert over VAR etter Burnleys tap

Ingen artikler å vise