Stabæk har hentet inn fullgod erstatter for Emmanuel Gift

0
352
Mushanga Bakenga

Det er en stor dag for nyopprykkede Stabæk som kan annonsere signaturen til en av Norges mest målfarlige spisser. 30 år gamle Mushanga Bakenga som forlot Odd i august 2021 og dro til japanske klubben Tokushima Vortis. – Godt for økonomien er det også for noen dager siden solgte Bærums-klubben Emmanuel Gift til Gent for 35 millioner kroner og nå kommer Bakenga gratis inn portene på Nadderud.

Stabæk sine sider forteller klubben at Mushanga Bakenga setter seg på flyet i morgen til Marbella hvor de holder på med oppkjøring til sesongen. «Jeg er veldig glad for å komme hit og jeg gleder meg til å få spilt litt fotball nå»

Les: Brentford kapteinen vil hjem

I 2020 sesongen stod Bakenga for 15 mål på 25 kamper i Eliteserien. I den på følgende sesongen hvor han reiste til Japan halvveis kom målene enda tettere med elleve mål på elleve kamper.

Vel fremme i Japan gikk ting trenere det ble fem mål på 31.kamper og fra å være selvsagt fra start i begynnelsen ble det kortere og kortere innhopp for så til slutt være helt ute.

Bakenga slo for alvor gjennom i Rosenborg i 2011 – og ble deretter kjøpt av Club Brugge.

Der slo han aldri gjennom, og isteden ble det utlån i Cercle Brugge, Esbjerg (Danmark), Eintracht Braunschweig (Tyskland) og Molde før han igjen ble hentet tilbake til Rosenborg.

Les på Radiosporten: Jose Mourinho har «aldri vært en god trener» og «vet ikke hvordan han skal sette opp et lag»

Karrieren fortsatte i Tromsø, et kort lån i Ranheim, før det igjen tok av i Odd.

Bakengas eneste A-landskamp for Norge kom i 0–3-tapet for Polen i en privatlandskamp i Forente Arabiske Emirater i 2014.

Ingen artikler å vise