Perfekt «timet» salg av Leeds, men ikke for Radrizzani

0
153
Andrea Radrizzani er helt ferdig med Leeds

Leeds klarte ikke å holde seg oppe i Premier League, det kostet den italienske forretningsmannen Andrea Radrizzani nesten tre milliarder kroner. I natt opplyste klubben at han har solgt sin kontrollerende aksjepost i Leeds til sine medaksjonærer 49ers Enterprises.

Den amerikanske investeringsgruppen, eier av NFL-franchisen San Francisco 49ers og minoritetsaksjonær i Leeds siden 2018, vil nå ta fullt eierskap.

Les: Phil Neville har fått ny jobb, få dager etter han fikk sparken av United-kompis David Beckham

«Leeds United kan bekrefte at en avtale er oppnådd mellom Aser Ventures og 49ers Enterprises for kjøp av klubben»

«Begge parter fortsetter å jobbe gjennom detaljene, og ytterligere oppdateringer vil bli gitt snart.

«Allt vårt fokus er fortsatt på en rask retur til Premier League.»

49ers Enterprises økte sin eierandel i Leeds til 44 prosent i 2021 med opsjon på å kjøpe Radrizzanis resterende 56 prosent før januar 2024. – De nye eierne kunne tre inn i Leeds når de måtte ønske, men ventet til nedrykket var et faktum, det sparte de tre milliarder på.

Perfekt timing for 49ers Enterprises, men Andrea Radrizzani. – Vi skjønner nå hvorfor den italienske foretningsmannen var desperat når nedrykket nærmet seg. Les: «Jeg er ansvarlig for denne skiten»

Denne avtalen, som hadde verdsatt Leeds til rundt 400 millioner pund, var betinget av at klubben forble i Premier League.

Leeds nedrykk forrige måned tvang begge parter tilbake til forhandlinger med avtalen som nå angivelig er verdt bare 170 millioner pund.

Den italienske forretningsmannen Radrizzani kjøpte Leeds i 2017 og bidro til å lede klubben tilbake til Premier League for første gang på 16 år, da utnevnelsen av Marcelo Bielsa som manager viste seg å være en mesterstrek.

Imidlertid, etter bare tre år tilbake i Premier League og mange dårlige avgjørelser, vil Leeds befinne seg i Championship neste sesong etter å ha endt på 19. plass i Premier League.

I slutten av mars ble det klart at Qatari Sports Investments (QSI) som fra før eier Sporting Braga og Paris Saint-Germain gikk sammen med Andrea Radrizzani for å kjøpe Sampdoria. Sampdoria er i en fullstendig krise, en krise som ingen av eksperterne i Italia tror stanser med nedrykk til Serie B. – Klubbens tidligere gjennomkorrupte eier Massimo Ferrero er helt ute. Andrea Radrizzani har overtatt som styreleder.

Les på Radiosporten: Mario Balotelli får så hatten passer av klubbdirektør

Ingen artikler å vise