Paco forlater Odd for ny trenerjobb i Häcken

0
147
Pål Arne «Paco» Johansen: Bilde fra velkomstvideo

Pål Arne «Paco» Johansen, som har ledet Odd siden januar 2022, tar farvel med klubben og blir hovedtrener for svenske Häcken. Etter å ha ledet Odd gjennom utfordrende perioder i Eliteserien, ser den erfarne treneren nå frem til nye utfordringer i Allsvenskan. Odd og Häcken er enige og kompensasjon, og assistenttrener Håkon Wibe-Lund følger med Paco til den svenske klubben.

Siden Paco overtok etter Dag-Eilev Akerhaugen Fagermo i Odd i januar 2022 og har 46 åringen ledet laget fra de dype skoger til en 5. og 10. plass i Eliteserien. – Nå er det slutt.

Pål Arne «Paco» Johansen som la opp som fotballspiller som 24 åringen har jobber som trener på ulike nivåer siden da, nå skal prøve å fulle de store skoene til Per-Mathias Høgmo som ny hovedtrener for svenske Häcken. – Høgmo forlot den Allsvenskan-klubben for noe uker siden for å ta sitt første oppdrag utenfor Skandinavia. Per-Mathias Høgmo leder den japanske storklubben Urawa Red Diamonds.

Les: Burnley imponerer med 2-0 seier mot Fulham

Odd og Häcken skal på andre juledag blitt enige om kompensasjon for treneren og klubbene bekreftet det hele for noen minuttter siden. Odd skriver på sine sider at assistenttrener Håkon Wibe-Lund følger med Paco til Häcken.

Styreleder i Odds Ballklubb, Bernt Ove Søvik, skryter av duoen som nå krysser landegrensene for nye utfordringer:

«Attraktive trenere er det mange som vil ha tak i og etter en totalvurdering valgte Paco å si ja til svenske Häcken selv om han var under kontrakt med oss. Etter ryddige forhandlinger fikk vi en solid kompensasjon. Vi ønsker Paco alt det beste for fremtiden. Han er en hedersmann som har bidratt på mange områder i sin tid i Odds Ballklubb.

Jeg er en rolig trener som er veldig interessert i fotballspillere. Jeg har det vanskelig med status quo og er opptatt av å alltid ønske å bli bedre. Jeg er analytisk i måten jeg tilnærmer meg fotball og moderne i måten jeg både trener og leder, sier Paco Johansen til Häcken sine sider.

Ifølge Telemarksavisa har «Paco» samboer fra Göteborg-området. Han skal derfor ønske seg til Sverige.
«Paco» tok over hovedtrenerrollen i Odd i januar 2022 og har siden ledet laget til en 5. og 10. plass i Eliteserien.
Tidligere har 46-åringen vært sjef for Norges U18-, U19- og U20-lag.

LES: Tottenham prøver å sikre seg Chelsea-spiller

Ingen artikler å vise