Ivan Toney innrømmer nesten alt

0
394

Sesongen er trolig ødelagt for Brentford sin målmaskin Ivan Toney. – Hans brudd på bettingreglene kan ikke bare holde han utenfor laget resten av sesongen, men han kan også gå glipp av spill med det engelske flagget på brystet.

Får endelig sitt store gjennombrudd og så kommer dukker «gamle synder» opp.

Ivan Toney har en forrykende sesong for Brentford i Premier League, men siden november i fjor har det hengt en mørk sky over hodet til den engelske spissen.

Brentford manager Thomas Frank må trolig se langt etter å få brukt sin briljante målmaskin Ivan Toney resten av sesongen. Brentford som trolig har Premier Leagues minste budsjett denne sesongen ligger på 9.plass, plassen over Chelsea som har brukt mer enn noen andre noen sinne de to siste vinduene.

Ivan Toney er siktet for 262 brudd på FAs bettingregler. MailOnline melder i dag at 26-åringen har erkjent straffeskyld for mange av anklagene, samtidig som han bestrider noen av dem.

Toneys påståtte gamblingbrudd skal ha funnet sted mellom 2017 og 2021, før han begynte å spille i Premier League. En FA-disiplinærhøring er nært forestående. Toney har scoret hele 14 mål for Brentford i Premier League denne sesongen. Så bra har det gått at de nær på landslagssjef Gareth Southgate mener han blir tatt ut til Englands EM-kvalifiseringskamper mot Italia og Ukraina neste måned.

Les: Aksjekursen til Manchester United stuper etter Financial Times rapport

At Ivan Toney blir suspendert er hevet over enhver tvil, spørsmålet er hvor lenge. Sett ut ifra FA sin merittliste på lignende saker er denne sesongen tapt.

I 2017 ble Joey Barton suspendert i 18 måneder etter at han innrømmet å ha plassert 1260 spill mellom 2006 og 2013, selv om forbudet hans ble kuttet til 13 måneder etter en vellykket anke.

I 2021 ble Andi Thanoj og Jay Rollins fra Boston United utestengt i fem måneder for å ha plassert 757 spill mellom dem.

Det som kan tale i hans retning er at antallet spill er forholdsvis lavt og at han innrømmet mange av dem.

Les på Radiosporten: Første gang på 16 år

Ingen artikler å vise