Har funnet en som passer bedre enn Haaland

0
613
Erling Braut Haaland

FootballTransfers melder at de har en kilde som bekrefter at Manchester City planlegger å tjene svært godt på Erling Braut Haaland og erstatte ham med tidligere lagkamerat Youssoufa Moukoko «før heller enn senere».

Haaland har fått en fantastisk start på livet i Premier League etter å ha kommet til fra Dortmund i en overgang på 60 millioner euro i fjor sommer. Han har scoret 28 ganger etter 26 kamper. – Dessverre ser det ut til at rekker lørdagens hjemmekamp mot Liverpool på lørdag på grunn av en lyskeskade.

Til tross for ekstreme prestasjoner foran mål mener kommentatorer fra Thierry Henry til Jamie Carragher at nordmannen ikke passer til Pep Guardiolas foretrukne spillestil, og det ser ut til at den katalanske taktikeren heller vil ha en annen Dortmund-unggutt til å lede angrepet.

Les: Manchester United selger seks stjerner og to svensker

Youssoufa Moukoko har akkurat som Erling Braut Haaland ekstreme egenskaper

Les: Nå vet vi hvorfor Leeds ga Javi Gracia en «fleksibel kontrakt»

«Manchester City har sett på Borussia Dortmund-spissen Youssoufa Moukoko i over et år nå,» sa en god kilde til FootballTransfers-innsideren Steve Kay.

«Pep ser på ham som den langsiktige erstatteren for Erling Braut Haaland som ikke blir sett på av Guardiola som klubbens langsiktige fremtid.

«Jeg blir fortalt at Haaland ikke var en Pep-signering og at Txiki Begiristain var drivkraften bak å bringe Haaland til Manchester.

«Med Haaland ble det enighet om at han ville bli solgt om noen år, noe som ga City en gigantisk fortjeneste.

Les: Der kom Premier League-søknaden fra Enrique

«Moukoko blir sett på som en perfekt erstatning»
«City betalte 51,2 millioner pund for ham, planen er å selge ham om noen år for nærmere 200 millioner pund, med Moukoko sett av Pep som den perfekte erstatningen for å passe til systemet han liker å spille.

«Pep Guardiola sammenligner Moukoko med spillere som Sergio Aguero og Gabriel Jesus.

«Endelig på Haalands kontrakt: den løper ut i 2027, det er snakk om at han vil signere en ny kontrakt som forlenger den til 2028 med en lønn på 500 000 pund i uken. Hans nye kontrakt vil verdsette ham til rundt 240 millioner pund.

«Jeg blir også fortalt at grunnen til at Haaland ikke dro til Real Madrid var fordi de trodde de fikk Kylian Mbappe.

«Alle veier ser for meg ut som Erling vil bli en Madrid-spiller før heller enn senere,» avslutter han.

Moukoko, fortsatt bare 18 år, har hatt seks mål og fire målgivende pasninger fra sine 18 Bundesliga-kamper denne sesongen, og han ville vært tilgjengelig på en gratis overgang denne sommeren hvis han ikke forlenget kontrakten sin til 2026 i januar.

Les på F7: Manchester City vil bruke 4 milliarder på ekstrem oppussing av Etihad

Ingen artikler å vise